Nieuws Antwerpen AED Studios moet Alfacam doen vergeten

AED Studios moet Alfacam doen vergeten

AED Studios moet Alfacam doen vergeten

aedDe AED group heeft zijn studio’s in het voormalige Alfacam in Lint officieel geopend. Het Alfacam van stichter Gabriël Fehervari ging eerder verleden jaar failliet. De AED group nam het vastgoed over van de curatoren, Videohouse uit Vilvoorde kocht de apparatuur zoals de bekende captatiewagens weg.

Het faillisement van Alfacam kwam eerder dit jaar hard aan. Het succesvolle mediahuis van stichter Gabriël Fehervari behoorde al die jaren mee tot de trots van de Vlaamse innovatieve expansie. Fehervari had alles zelf uit de grond gestampt. De lancering van een eigen televisiezender, Exqi was evenwel een brug te ver.

Met de AED group kan Lint een nieuwe start nemen. AED is een zogenaamde materiaal bankier van audiovideo-apparatuur. Met zijn verschillende vestigingen realiseert de AED group elk jaar zo’n 15.000 verkooptransacties en 50.000 verhuringen. Tot de groep behoren oa. AED Rent, AED Display, AED Distributie, AED Store, AED Lease, AED Second Hand en de AED Studio’s.

Het ligt dus in de bedoeling van de nieuwe eigenaars om het gebouwencomplex met zijn 16 multifunctionele studio’s, zijn 12 flexrooms, 41 artiestensuites, 17 appartementen, 4 backstage ruimtes en 3000 m2 kantoren te verhuren. Het complex omvat tevens een groot indoor zwembad, het grootste van het land. De naam Eurocam Mediacenter is inmiddels verdwenen. Het complex is omgedoopt tot AED Studio’s. Topman Glenn Roggeman heeft overigens plannen om een en ander verder uit te bouwen. Daartoe zal in de komende maanden verder geïnvesteerd worden.

In de komende weken zullen ook onderhandelingen opgezet worden over de toekomst van de oude Sobemi-site. Die zou binnen de planning van de AED group een opwaardering kunnen krijgen in de bouw van nieuwe woningen, industriële panden (geen zware industrie) of een uitbreiding van de AED-studio’s. In dit opzicht wordt ook een verbetering van de invalswegen overwogen.

In hoeverre die planning nog ingepast kan worden in de huidige constellatie in Lint zal nog moeten afgewacht worden. Zoals bekend heeft de brede buurt rond het bedrijf zich vandaag heel negatief opgestelt rond de plannen van AED om in de onmiddellijke omgeving van het complex een helihaven te runnen. Het schepencollege heeft de milieuvergunning overigens ondertussen geweigerd. Er waren pakweg 3000 bezwaarschriften ingediend.

Connect

De AED group is inmiddels een partnership aangegaan met Connect, de vroegere B2B-afdeling van Music Hall. Connect zal in dit opzicht de boekingen voor de events van de AED group in Lint behartigen. Connect heeft daartoe zijn kantoren, maar ook die van Music Hall Events en Music Hall Promotions verhuisd van het Antwerpse Theaterplein naar Lint.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer