Nieuws Antwerpen AED Studios staan voor break-even

AED Studios staan voor break-even

AED Studios staan voor break-even

aedDe AED Studios in Lint blijken nog niet rendabel maar het gaat in elk geval de goede richting uit. De AED group kocht pakweg drie jaar geleden de vestiging van het failliete Alfacam uit handen van de curator en probeert de site sindsdien te rentabiliseren.

Glenn Roggeman van de AED group legde liefst 11 miljoen euro op tafel om de studios van het voormalige Alfacam te kunnen overnemen. Hij investeerde naderhand nog eens 10 miljoen euro om de site te optimaliseren en oa. de energiekosten onder controle te krijgen. Met succes want de combinatie tussen economie en ecologie blijkt duidelijk te werken. De studios zijn nog altijd niet helemaal rendabel maar het financiële break-even blijkt niet veraf meer.

De AED Studios draaien ondertussen voor 20% op de verhuur van het complex aan audiovisuele bedrijven. Pakweg 90% van het beschikbare bedrijvencentrum is in dit opzicht verhuurd. De rest van de inkomsten komt volgens Roggeman in een gesprek met het economisch tijdschrift Trends van filmopnames (30%), tv-shows (20%), bedrijfsfeesten (10%) en rehearsals (10%).

In Lint werken vandaag liefst 300 man. Tijdens de weekeinds loopt dat op tot zelfs 1000 man.

De AED group is voor 20% in handen van Glenn Roggeman. Die heeft anderzijds wél 60% in handen van de AED Studios. De AED group tekende verleden jaar voor een omzet van pakweg 65 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.