Nieuws Antwerpen Afscheid nemen van een huisdier

Afscheid nemen van een huisdier

Afscheid nemen van een huisdier

Dierencrematorium Adio

Dierencrematorium Adio

Huisdieren zijn voor veel mensen een toeverlaat aan wie ze veel liefde geven en onvoorwaardelijke liefde van terugkrijgen. Het verlies van zo’n maatje kan zwaar aankomen. Veel baasjes willen dan ook op een respectvolle manier afscheid nemen. In de provincie Antwerpen zijn er twee erkende huisdierencrematoria:  KMDA Huisdierencrematorium Boom en Antverpia Liberty in Zandhoven.

Een dergelijke exploitatie vereist diverse milieuvergunningen. Wie hierover meer wil vernemen vindt die info hier.

Dit weekend opent een nieuw huisdierencrematorium op zo’n 55 km van Antwerpen stad zijn deuren. Amper acht maanden na de eerste steenlegging zijn de bouwwerken van Adio in Tessenderlo volledig afgerond. “We hebben hard gewerkt om een modern en vernieuwend huisdierencrematorium op te richten, waar ruimte is om in alle sereniteit afscheid te nemen”, zegt zaakvoerder Bart Gielen.
Het gebouw is een realisatie van Mathieu Gijbels.

De werkplaats waar de verbrandingsoven en de wasplaats om de dieren een laatste verzorging te geven zijn ondergebracht, is 350 m2. De ontvangstkamer met bijhorende afscheidsruimtes, ongeveer 400 m2, zijn op het gelijkvloers ondergebracht van het tweede gedeelte. Op de eerste verdieping daarvan bevindt zich een mooie vergaderzaal met bijhorend terras op ongeveer 130 m2. Die vergaderruimte kan gebruikt worden voor afscheidsmomenten.
Het gebouw is opgetrokken uit staalstructuur, welfsels en wanden uit sandwichpanelen van 12 cm dik en metselwerk. Kenmerkend aan dit gebouw zijn de grote glaspartijen. Twee kleuren vallen op in deze constructie. De werkplaats is zwart en de verdieping, de woon- en ontvangstruimte zijn wit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.