Afbeelding7 Foto Marc Herremans

Agfa gaat met Atos voor digitale spitstechnologie

MORTSEL - Het IT-bedrijf Atos zal Agfa-Gevaert voortaan begeleiden bij zijn digitale transformatie. Zo zal Atos een groot deel van Agfa's interne IT-diensten leveren en beheren. "De samenwerking zal ons in staat stellen om te investeren in toekomstgerichte digitale systemen en de diensten die we aan onze klanten leveren verder te verbeteren", verzekert Dirk De Man, CFO bij Agfa-Gevaert.

Atos is een Frans IT-bedrijf en een wereldwijde speler in digitale transformatie. Met de nieuwe samenwerking wil Agfa een modern IT-landschap uitbouwen. Atos zal daarbij vernieuwende oplossingen aanreiken, zoals mainframediensten, hosting, cloud -en netwerkoplossingen en werkplekbeheer.

Ook komt het met een aantal belangrijke applicatiegerelateerde diensten en transformatieprojecten die gericht zijn op de vereenvoudiging van het IT-landschap van Agfa. Zo zal het de ERP-, CRM-, HR- en digitale werkplekoplossingen van Agfa harmoniseren.

Innovatieve tools

"We zijn verheugd om Agfa te helpen een stap verder in de toekomst te zetten met onze spitstechnologieën en expertise", zegt Jean-Claude Geha, Head of Telecom, Media and Technology bij Atos. "Via ons partnerschap willen we Agfa en zijn werknemers innovatieve tools aanreiken, waarmee ze hun klanten de beste beeldvormingssystemen en IT-oplossingen kunnen leveren."