Nieuws Antwerpen Agfa-Gevaert hield stand in eerste kwartaal

Agfa-Gevaert hield stand in eerste kwartaal

Agfa-Gevaert hield stand in eerste kwartaal

MORTSEL – Beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert tast in het duister over de precieze impact van de coronacrisis op zijn activiteiten. Het bedrijf houdt stand tijdens het eerste kwartaal. De groepsomzet in het eerste kwartaal kwam uit op 501 miljoen euro, tegen 524 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

De divisies die systemen voor radiologie en andere apparatuur voor de zorgsector leveren, hielden goed stand in de eerste drie maanden van het jaar. “Door de COVID-19-uitbraak versnellen veel ziekenhuizen hun investeringen in mobiele Direct Radiography-systemen”, legt het bedrijf uit.

De drukactiviteiten van de groep begonnen de coronapandemie wel al te voelen. De omzet in die bedrijfstak daalde met 14,2% in het eerste kwartaal. Veel bedrijven stellen volgens Agfa hun investeringen in high-end grootformaatdrukapparatuur uit door de crisis.

Agfa omschrijft zijn kwartaalresultaten toch als sterk. “Ondanks een zekere impact van COVID-19 op onze activiteiten in de drukindustrie leverden we stevige resultaten en genereerden we sterke kasstromen”, zegt ceo Pascal Juéry.

In mei rondde Agfa de verkoop van een aantal IT-activiteiten in de gezondheidszorg af, goed voor 975 miljoen euro.

Het bedrijf verwacht in de komende kwartalen een aanzienlijke impact op de drukindustrie. “De huidige situatie maakt het voor de groep onmogelijk om de impact van de pandemie op de financiële resultaten van 2020 te kwantificeren en om vooruitzichten voor het volledige jaar 2020 te geven”, luidt het. Het management hoopt meer klaarheid te brengen in augustus.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.