Nieuws Antwerpen Agfa-Gevaert probeert herstel door te zetten

Agfa-Gevaert probeert herstel door te zetten

Agfa-Gevaert probeert herstel door te zetten

agfatjeHet gaat langzaam maar zeker bij de Mortselse beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert. Het bedrijf zag zijn omzet verleden jaar in beperkte mate met 1% stijgen maar kon anderzijds zijn rentabiliteitscijfers sterk verbeteren. Voor het derde jaar op rij stond er weer winst op de eindafrekening. Het bedrijfsresultaat steeg met 18% tot 161 miljoen euro, de winst met 20% tot 71 miljoen euro.

Het is een uiterst moeizaam herstelproces. Agfa-Gevaert moet als voormalige analoge fotogroep de overgang doormaken naar de digitale technologie. Dat gaat gepaard met heel wat pijnlijke ingrepen, omzetverlies en zwakke rentabiliteitscijfers. De volgehouden inspanningen onder topman Christian Reinaudo lijken nu heel langzaam resultaten op te leveren. In 2015 werd de opgaande lijn alvast verder doorgetrokken.

Het gaat in dit opzicht vooral om efficiëncyverbeteringen en operationele ingrepen. Bij de divisie Agfa Graphics slaat de motor van de inkjettechnologie duidelijk aan, bij Agfa HealthCare is de opgang van de IT-technologie en de radiografie een constante.

Op die manier kon de continue omzeterosie uit het verleden langzaam gestopt worden. De zwakke euro heeft daar overigens mee toe bijgedragen. Het mag wel opmerkelijk heten dat Agfa er ondertussen ook nog eens in slaagt om de schuldpositie voorzichtig verder af te bouwen.

Dit neemt niet weg dat het vierde kwartaal dan toch niet zo best was. De omzet is in die periode opnieuw met 5% gedaald tot nog maar 672 miljoen euro. De winst werd zelfs gehalveerd. Het is dan ook afwachten of de draad tijdens het lopende jaar 2016 opnieuw kan opgenomen worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.