Nieuws Antwerpen Agfa-Gevaert zet herstel verder

Agfa-Gevaert zet herstel verder

Agfa-Gevaert zet herstel verder

agfatochmaarDe beeldverwerkingsgroep Agfa-Gevaert klimt verder omhoog uit een diep dal. Met een nettowinst voor het derde kwartaal van 33 miljoen euro doet de groep uit Mortsel het vandaag flink wat beter dan enkele jaren terug. Het lijkt erop alsof de volgehouden herstructureringsstrategie van topman Christian Reinaudo vruchten begint af te werpen.

Met een omzet van 661 miljoen euro of 3,9 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar is Agfa-Gevaert in elk geval goed op weg om de vooropgezette ambities waar te maken. Het concern wil terug naar een omzet op jaarbasis van 3 miljard euro. De groeicijfers werden vooral gestimuleerd door de daling van de euro en door de twee groeimotoren van de groep: de inkjetmachines in de divisie Agfa Graphics en de radiografie/IT-activiteiten bij Agfa HealthCare. ‘Onze resultaten van het derde kwartaal voldoen aan onze verwachtingen. Omdat het stoppen van de omzeterosie een van onze belangrijkste aandachtspunten voor dit jaar is, ben ik tevreden met de voortgezette omzetgroei’, stelt Christian Reinaudo.

De ingezette efficiëncyprogramma’s van de groep blijken het in dit opzicht goed te doen.

De afdeling Agfa Health Care presteerde het best, met een omzetgroei van 6,6 procent. De grootste afdeling, Agfa Graphics, boekte een omzetstijging van 3 procent. De omzet van de kleine divisie Agfa Specialty Products daalde met ruim 4 procent, vooral door de achteruitgang van de traditionele filmactiviteiten.

Reinaudo toont zich ook tevreden met de ‘stevige nettowinst, die onze operationele verbeteringen en het succes van onze reorganisatie-inspanningen weerspiegelt’. Agfa-Gevaert boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 33 miljoen euro, tegen 9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

De beeldverwerkingsgroep herhaalt de doelstelling om dit jaar ‘een recurrente ebitda  van 10 procent van de omzet te halen’.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.