Nieuws Antwerpen Agfa onderzoekt verkoop gedeelte HealthCare

Agfa onderzoekt verkoop gedeelte HealthCare

Agfa onderzoekt verkoop gedeelte HealthCare

MORTSEL – Agfa-Gevaert  onderzoekt de verkoop van een deel van de activiteiten van Agfa HealthCare. Dat heeft de Mortselse beeldvormingsgroep aangekondigd bij de bekendmaking van de resultaten van het eerste kwartaal. Die liggen met een omzet van 538 miljoen euro en een winst voor interesten en belastingen (ebit) van 19 miljoen euro in de lijn van de verwachtingen van analisten.

Vorige maand kondigde Agfa-Gevaert bij de publicatie van de jaarresultaten 2018 aan om JPMorgan aan te stellen als financieel adviseur met het oog op de verdere uitbreiding van de onafhankelijkheid van Agfa HealthCare. Dat kon u reeds lezen op Made in Antwerpen. De HealtCare IT-activiteiten, die vooral instaan voor softwareoplossingen voor ziekenhuizen, werden in 2018 afgesplitst van de rest van de groep.

“Na een zorgvuldige evaluatie en in samenspraak met zijn adviseurs heeft de raad van bestuur beslist om de verkoop van een deel van de activiteiten van Agfa HealthCare te onderzoeken. Verwacht wordt dat dit deel voornamelijk de activiteiten op het vlak van Hospital IT en Integrated Care zal omvatten, net als de Imaging IT-business, voor zover deze business nauw geïntegreerd is in onze Hospital IT-business. Dat is vooral het geval in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, red.), Frankrijk en Brazilië”, zegt ceo Christian Reinaudo.

Verwacht wordt dat het proces in de tweede helft van het jaar opgestart zal worden. Het toekomstige Agfa HealthCare zal het grootste deel van de huidige Imaging IT-business behouden. “Zodoende blijft het een van de groeimotoren van de Agfa-Gevaert Groep. We zijn ervan overtuigd dat dit de beste optie is om alle activiteiten de kracht en de middelen te geven om te groeien.”

Chinese markt

Tijdens het eerste kwartaal van 2019 werd ook vooruit geboekt in de strategisch offsetalliantie met het Chinese Lucky HuaGuang Graphics Co. Ltd. “We hebben nu de uitbouw van het gezamenlijke verkoopplatform afgerond en volledig gedefinieerd hoe we onze business in de Chinese markt zullen runnen. We hebben ook verscheidene initiatieven genomen om onze offsetpositie in de opkomende markten te verbeteren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.