Nieuws Antwerpen Agfa verkoopt deel HealthCare IT-activiteiten aan Italianen

Agfa verkoopt deel HealthCare IT-activiteiten aan Italianen

Belga.

Agfa verkoopt deel HealthCare IT-activiteiten aan Italianen

MORTSEL – Agfa-Gevaert verkoopt een deel van zijn HealtCare IT-activiteiten aan de Italiaanse groep Dedalus, een Italiaanse groep actief in software voor de gezondheidszorg. Dat heeft de beeldvormingsgroep uit Mortsel bekendgemaakt.

Agfa voerde al sinds begin december vorig jaar exclusieve onderhandelingen met de Italianen, die de activiteiten nu definitief overnemen voor een bedrijfswaarde van 975 miljoen euro.

De activiteiten van Agfa die worden verkocht, zijn de softwarediensten die worden geleverd aan ziekenhuizen en ziekenhuisgroepen. De belangrijkste afnemers van die diensten zitten in Duitstalig Europa, Frankrijk en Brazilië. Ook een klein deel van de imaging IT-activiteiten, de software voor de communicatie van medische beelden, met name in Frankrijk, Brazilië en Duitsland wordt verkocht.

Beide partijen streven ernaar de transactie in de loop van het tweede kwartaal van 2020 af te ronden.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.