Nieuws Antwerpen Agidens en HIMA versterken samenwerking

Agidens en HIMA versterken samenwerking

Agidens en HIMA versterken samenwerking

agidensjeAgidens en HIMA hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst betekend. Ze stellen zich tot doel om de procesveiligheid binnen de productiefaciliteiten van hun klanten te verhogen.

Als specialist voor engineering en integratie van procescontrolesystemen is Agidens uit Zwijndrecht al lang een integrator van HIMA veiligheidssystemen voor industriële bedrijven. HIMA (Breda) produceert en levert op haar beurt de effectieve hard- en software waarop de hoogkwalitatieve veiligheidssystemen worden gebouwd.

Arnoud den Hoedt, directeur process automation bij Agidens: “Met deze overeenkomst erkent HIMA dat Agidens een betrouwbare partner is om de HIMA-veiligheidssystemen te integreren in industriële productiefaciliteiten. Aan de andere kant hebben wij HIMA gekozen als een zeer betrouwbare leverancier van de zogenaamde ‘non-integrated’ veiligheidssystemen. In bepaalde bedrijven is het van essentieel belang dat het veiligheidssysteem compleet gescheiden is van het algemene procescontrolesysteem. In zulke gevallen onderkennen we HIMA als dé specialist binnen dat domein. Deze samenwerking garandeert dat de klant kan rekenen op een uitstekende implementatie van high-end veiligheidssoftware en hardware, volgens de HIMA-standaarden, binnen het verwerkingsbedrijf. Tegelijk respecteren we alle geldende veiligheidsnormen en communicatie met bestaande systemen. Een typisch voorbeeld van 1+1=3.

Agidens helpt zijn klanten vanuit Zwijndrecht bij het verbeteren van processen door middel van gespecialiseerd advies, engineering, automatiseringsoplossingen en onderhoudsdiensten. Agidens richt zich daarbij op de doelmarkten life sciences, food & beverage, tank terminals, (petro)chemie en infrastructuur. De ingenieursfirma heeft meer dan 500 medewerkers in dienst en is actief in zes landen. Samen realiseren zij een omzet van 65 miljoen euro. Ackermans & van Haaren is, via Sofinim, hoofdaandeelhouder van het bedrijf.

Arnoud den Hoedt (vierde van links) met het executive comitee van Agidens: Geert Stienen, Jo Janssens, Steven Peeters, Marc Boxstaels en Pieter Tilkens.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.