Nieuws Antwerpen Ahlers investeert 13,2 miljoen in nieuw magazijn in Sint-Petersburg

Ahlers investeert 13,2 miljoen in nieuw magazijn in Sint-Petersburg

Ahlers investeert 13,2 miljoen in nieuw magazijn in Sint-Petersburg

Ahlers, een Antwerpse dienstverlener op de logistieke markt, heeft een investering aangekondigd van 13,2 miljoen euro voor het bouwen van een nieuw magazijn in Sint-Petersburg. Deze investering past in de expansiestrategie van Ahlers dat reeds sterk aanwezig is in Rusland en het GOS, een samenwerking tussen een aantal staten van de voormalige Sovjet-Unie.

Al meer dan 110 jaar helpt Ahlers zijn klanten met logistieke dienstverlening over de hele wereld. Het bedrijf telt 650 medewerkers op diverse locaties in Europa, Azië, Rusland en het GOS. Door de steile opmars van e-commerce wil Ahlers zijn commerciële strategie afstemmen op de groeiende vraag van de klant naar leveringen de dag zelf. Met de bouw van het nieuwe magazijn vergroot Ahlers zijn aanbod aan opslagruimte en komt zo tegemoet aan de hoogste marktvereisten.

“Sinds het opstarten van onze activiteiten in 1993 in Sint-Petersburg kende Ahlers een gestage groei. Onze klanten verwachten kwalitatieve dienstverlening en marktexpertise. Om ook in de toekomst aan deze eisen te blijven voldoen, was er nood aan bijkomende opslagruimte”, zegt Stefan Van Doorslaer, ceo Groep Ahlers.

Het project bestaat uit de bouw van een klasse A-magazijn met een oppervlakte van 21.000 m², goed voor 33.000 bijkomende palletplaatsen. Samen met de reeds beschikbare 60.000 palletplaatsen wordt de totale capaciteit aan eigen magazijnen in Sint-Petersburg opgedreven met 50%.

“Door te investeren in smalle gangen opslag, wordt de beschikbare ruimte maximaal benut en kan het pickingproces nog efficiënter gebeuren. De beslissing om de activiteiten in Sint-Petersburg verder uit te breiden, komt er mede door onze jarenlange ervaring op de Russische markt”, aldus Stefan Van Doorslaer.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.