Albert Heijn lanceert nu ook webshop

albertjeDe Nederlandse winkelketen Albert Heijnis nu ook in België online gegaan. De webshop is sinds kort operationeel. Daartoe zijn drie afhaalpunten operationeel. In Antwerpen kunnen de klanten hun online bestellingen voortaan afhalen op een pick-up point langs de Boomsesteenweg 398 in Wilrijk. De lancering van online shopping is voor Albert Heijn een zoveelste fase in het Belgische opstartcampagne. Binnen afzienbare tijd komt er ook een grote winkel langs de Singel in Antwerpen.

Het is Albert Heijn duidelijk menens. Nauwelijks vier jaar na de opstart in Brasschaat runnen de Nederlanders al 28 winkels in België. Straks openen ook nog Leuven en Deinze. Antwerpen krijgt binnenkort nog een vijfde extra grote winkel van liefst 2000 vierkante meter langs de Singel.

Met de online activiteiten wordt een nieuw hoofdstuk geopend. De klanten kunnen voortaan online bestellen uit een assortiment van liefst 15.000 verschillende artikelen. Ze kunnen die in de winkels van Gent en Lokeren komen afhalen. In Antwerpen is dit niet mogelijk omdat de winkels er te kleine parkings hebben. Daarom is gekozen voor een pick-up point langs de Boomsesteenweg 398 in Wilrijk. De klanten rijden er even langs waarop de personeelsleden van Albert Heijn de producten, verpakt in kratten en koeltassen in de koffer van de wagen plaatsen. "We gaan ervoor," zegt directeur Luc De Baets. "Online shopping is een groeimarkt die wij als Albert Heijn niet willen laten liggen."

Op de afhaalpunten kun je overigens enkel betalen via een betaalterminal. No cash.