Nieuws Antwerpen Algemeen directeur AP Hogeschool is nieuwe VLHORA voorzitter

Algemeen directeur AP Hogeschool is nieuwe VLHORA voorzitter

Pascale De Groote (c) fotograaf Stefan Vanthuyne

Algemeen directeur AP Hogeschool is nieuwe VLHORA voorzitter

Pascale De Groote (c) fotograaf Stefan Vanthuyne

Pascale De Groote (c) fotograaf Stefan Vanthuyne

Dinsdag 13 december is de algemeen directeur van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Pascale De Groote, tot nieuwe voorzitter verkozen van de raad van bestuur Vlaamse Hogescholenraad (VLHORA).
Zij volgt Johan Veeckman, algemeen directeur Arteveldehogeschool, op en is de eerste vrouwelijke voorzitter van VLHORA.

De nieuwe voorzitter wil de sterktes van de hogescholen verstevigen. De samenleving ondergaat een enorme transitie van technologische, economische en sociaal-maatschappelijke aard.
Pascale De Groote: “De maatschappelijke veranderingen hebben een enorme impact op de wijze waarop we nieuwe generaties opleiden. Dit vraagt sterk leiderschap van hogescholen in onderwijs, innovatie en internationalisering. Als hogescholen streven we ernaar de talenten van onze studenten maximaal te ontplooien en hun bijdrage aan de samenleving te optimaliseren.”

De Groote wil in 2017 belangrijke actuele beleidsdossiers stevig blijven overleggen met de overheid. En vooral tot goede oplossingen komen voor onder meer een efficiënter en transparanter opleidingsaanbod, de hervorming van de lerarenopleiding en de uitbouw in de hogescholen van HBO5.
Dit laatste slaagt op het hoger beroepsonderwijs (HBO5) dat een nieuwe toegangspoort tot het hoger onderwijs biedt. Het hoger beroepsonderwijs situeert zich tussen het secundair onderwijs en de bachelor opleidingen. Een HBO5-opleiding leidt tot een graduaatsdiploma en zou snel kans op werk bieden.

Tot slot wil de nieuwe voorzitter aandacht blijven vragen voor de VLHORA-eis om de financiering van de hogescholen te verhogen naar een niveau van minimaal 7.000 euro per voltijdse student.

Sinds oktober 2013 is Pascale De Groote algemeen directeur van AP Hogeschool. Daarvoor was ze 12 jaar departementshoofd van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Van 2011 tot 2016 was ze ook voorzitter van de Association Européenne des Conservatoires. Daarnaast is zij lid van verschillende organisaties, actief in onderwijs, onderzoek en de culturele sector.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.