Albert Heijn Brasschaat Op termijn verhuist Albert Heijn naar de Augustijnslei. Foto: Jan Brys

Allereerste Albert Heijn van ons land verhuist naar nieuwe locatie in voormalige Opelgarage

De kogel is door de kerk. Supermarkt Albert Heijn vertrekt in de Bergstraat om te verhuizen naar de Augustijnslei in het centrum van de gemeente. De Opelgarage biedt meer ruimte en staat intussen al een hele tijd leeg.

Zaakvoerder Marco Van Ende kon nog geen details geven over de planning en dergelijke. “Maar het is nu wel een feit dat de verhuis zal doorgaan. Maar we zitten nog maar in het prille begin van de voorbereidingen. Over enkele weken weten we meer. Dan maken we de planning rond.”

Dit wordt de nieuwe stek van Albert Heijn. Foto: Jan Brys

Door de verhuis komt Albert Heijn op een boogscheut van Delhaize op de Bredabaan te liggen. Die Delhaize wordt weldra verzelfstandigd, maar dat proces is op dit ogenblik nog niet helemaal rond. Woordvoerder Roel De Kelver: “Delhaize en Albert Heijn zijn compatibel. Dat betekent dat ze een verschillend cliënteel aanspreken”, aldus De Kelver.

Albert Heijn Brasschaat was de eerste in het land. Hij opende op 15 maart 2011 de deuren en werd meteen een groot succes. In die mate dat er klachten kwamen van buurtbewoners over overlast. Op de piekmomenten is de parking in de Bergstraat niet groot genoeg.