Nieuws Antwerpen Ambitieus creatief juwelenambacht

Ambitieus creatief juwelenambacht

creatie Daisy Verheyden

Ambitieus creatief juwelenambacht

creatie Daisy Verheyden

creatie Daisy Verheyden

Wellicht met het oog op de feestdagen, zetten twee juwelenontwerpsters in Antwerpen en Deurne de komende dagen hun creaties in de kijker.

Met het nodige engelengeduld en geraffineerd vakmanschap knoopt Daisy Verheyden parels tot unieke creaties. Een zekere traagheid is eigen aan de parel. Het natuurlijk proces waarbij de oester laagje voor laagje het kostbare parelmoer afzet, kan jaren duren. De parels tot een juweel maken vraagt eveneens tijd, geduld en doorzettingsvermogen.

Telkens Daisy Verheyden een mooie parel tegenkwam, kreeg die een plekje in haar kostbare verzameling. Nu is de tijd gekomen om de parels de aandacht te geven die ze verdienen. Van donderdag 24 t/m zondag 27 november stelt Daisy haar nieuwe juwelencollectie ‘Poëtische Parels’ voor, waarin naast een paar klassiekers, originele  en eigentijdse combinaties te zien zijn.

Ook Lien Hereijgers stelt haar nieuwe collectie met exotische marmerlook voor:  Circum. De naam verwijst naar de cirkel, het vormelijke vertrekpunt van de collectie. Met Circum zet de Antwerpse juweeldesigner haar onderzoek naar de mogelijkheden van composiet als materiaal voort.

Liens artistieke stempel – het spel met kleurpigmenten – resulteert dit keer in een nieuw, kleurrijk materiaal dat veel weg heeft van exotisch marmer. Het maakt van de verzameling armbanden, ringen, oorbellen en halskettingen in zilver of 18Kt goud een strakke, maar ook zachte collectie.

Op 26 en 27 november zet Lien de deuren van haar vernieuwde atelier, annex shop, in Deurne open tussen 11u en 18u.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.