Nieuws Antwerpen Anciens helpen poulains op vijfde Pop up to Date in Berchem

Anciens helpen poulains op vijfde Pop up to Date in Berchem

Katrien Gilis en Kim Vleugels

Anciens helpen poulains op vijfde Pop up to Date in Berchem

BERCHEM – District Berchem en Berchem Creatives hebben het startschot van de 5de editie van Pop up to Date gegeven. Tot en met 15 juni krijgen 8 beloftevolle creatieve starters de kans om hun producten en ideeën voor te stellen. In pop-upshops in de Driekoningenstraat en Statiestraat worden zij bijgestaan door 6 gevestigde waarden.

Pop up to Date wil op een creatieve manier ondernemerschap promoten. Op deze jubileumeditie staat duurzaamheid centraal. Alle ondernemers werken met lokale producten, materialen uit recyclage en via een eerlijk productieproces.

Dat levert een divers aanbod op met onder meer Galerie Charcuterie, een laagdrempelige kunstgalerij in de iconische Slagerij Noppen, en textielshop KIKA waar je zelf kan leren zeefdrukken. Bij Stadshout kan je een stukje Antwerpen mee naar uit nemen in de vorm van een snijplank of salontafel, vervaardigd uit hout van Antwerpse bomen die gekapt moesten worden.

Ook jonge meubelmakers Raouf Faltakh en Jelle De Swert nemen deel: “Als nieuwe zaak is het belangrijk dat mensen je weten te vinden, Pop up to Date is de perfecte manier om ons concept te lanceren.”

Anciens en poulains

De 5de editie krijgt ook een nieuwe wending: zowel ervaren ondernemers als starters nemen deel en zullen samenwerken. Evi Van der Planken, districtsburgemeester Berchem: “Om Oud-Berchem als winkelwijk sterker te maken, moeten we bestaande en nieuwe handelaars laten samenwerken. Zo bieden we een veilige omgeving voor starters.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.