Nieuws Antwerpen Anker18 toont zich in coronajaar succesvol in vastgoedbeheer

Anker18 toont zich in coronajaar succesvol in vastgoedbeheer

Dennis Pronk. © Alexandre Van Battel

Anker18 toont zich in coronajaar succesvol in vastgoedbeheer

Ook op ondernemersvlak was 2020 bijzonder. Bedrijven moesten sluiten of activiteiten werden thuis verdergezet. Toch kende de beheerdivisie van Anker18 een mooie groei tijdens het coronajaar. De portefeuille van beheerd vastgoed – kantoren, kmo en retail – is flink gegroeid richting 468.000 m2 en de ontzorgende service nam verder aan belang toe. “Het beheer is het voorbije jaar nog intensiever geworden”, zegt Dennis Pronk, bestuurder bij Anker18.

Om het vastgoedbeheer in goede banen te leiden, werkt Anker18 met een online systeem. Daar kan elke huurder melding maken van een probleem in het gebouw en nadien opvolgen wat eraan gedaan wordt, in welke fase de herstelling zit en wanneer men langskomt voor de herstelling. Ook eigenaars hebben zo een goed zicht op wat er gebeurt.

“Nu we verder groeien, bestaat de uitdaging erin om die digitalisering nog verder door te trekken.  Voor jaarlijkse vergaderingen, VME-vergaderingen of andere bijeenkomsten zijn we bijvoorbeeld naar een digitaal alternatief moeten overschakelen. We zijn daar goed in geslaagd en merken dat dit door klanten warm onthaald wordt.”

Intensiever beheer

Naast de digitale switch is ook het beheer zelf intensiever geworden. Thuiswerk werd dan wel de norm, het stelde Anker18 op de proef om te kijken waar bespaard kon worden. “Poetshulpen werden bijvoorbeeld voor de hygiëne meer ingeschakeld, bestickering werd aangebracht en verwarming, airco en verlichting werd geoptimaliseerd. We merken dat we minder problemen moeten oplossen en meer nadenken met de klant over hoe een ruimte deze periode optimaal benut kan worden.”

Dat doet Anker18 uitkijken naar versterking. Het vijfkoppige team gaat op zoek naar een allround profiel. “Je moet goed zijn in communicatie, technisch sterk om inzichtelijk problemen of storingen op te lossen en vlot kunnen omgaan met boekhoudkundige cijfers. Wie aan die eigenschappen voldoet, moet niet twijfelen en meteen een blik op de vacature op onze website werpen.”

Sterke start

Ook 2021 werd goed ingezet. Zo pronkt Anker18 op nummer 1 in het beheer van KMO- & industrieruimten in België in de jaarlijkse ranking van Expertise News, de professionele nieuwsbrief over bedrijfs- en beleggingsvastgoed. Nog in die ranking staat Anker18 op 1 in de categorie Growth Rental Value. In de algemene ranking rond het beheer van bedrijfsvastgoed prijkt de Antwerpse speler op de 10de plek.

“Dat maakt ons enthousiast om er ook dit jaar weer volledig voor te gaan. We hebben onze start alvast niet gemist, want intussen groeien we reeds naar 475.000 m2 beheerd vastgoed”, besluit Pronk.

Anker18 adviseert bij verkoop- en verhuurtransacties van bedrijfsvastgoed, en neemt ook het beheer, schattingen en consultancy-opdrachten op zich.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.