Dolgelukkige Ann Magnus ontvangt prijs uit handen van Max Janssens Dolgelukkige Ann Magnus ontvangt prijs uit handen van Max Janssens. Foto: koen fasseur

Ann Magnus wint juweel van 2250 euro dankzij patisserie Manus en Mas Tu Vu jewels

De eerste week van dit jaar hielden patisserie Manus en Mas Tu Vu jewels een wedstrijd met als inzet een juweel ter waarde van 2250 euro. Ann Magnus uit Brasschaat is de gelukkige winnaar van het juweel.

Voor het vierde jaar op rij organiseren patisserie Manus en Mas Tu Vu jewels samen een driekoningenwedstrijd. Het concept is eenvoudig. In de winkels van Manus in Brasschaat en Kapellen en op nog drie andere verkooppunten konden klanten een driekoningentaart kopen. Wie onderaan de taart de boodschap “Proficiat, u heeft gewonnen” vond, maakte kans op het juweel en werd zaterdag 13 januari uitgenodigd in Manusbis, de winkel in Kapellen.

Patissier Max Janssens: “In totaal verkochten we ongeveer 1300 driekoningentaarten. Uiteindelijk waren er zes potentiële winnaars. Hun namen kwamen terecht in een glazen bokaal en Max Janssens trok met zijn onschuldige bakkershand Ann Magnus als winnaar. “Het is de eerste keer dat ik iets win en meteen een juweel van 2250 euro. Amper te geloven. Vorige week kocht ik een driekoningentaart in de winkel in Brasschaat”, geeft de gelukkige winnares nog mee.

Tom Daeseleire van Tu Mas Vu jewels, Ann Magnus en Max Janssens. Foto: koen fasseur

Goudklompje

Max Janssens: “Voor deze vierde editie hebben we het concept aangepast. We stelden vast dat heel wat andere bakkers ons concept kopieerden. Maar omdat zowel Manus als Mas Tu Vu jewels origineel willen blijven, stuurden we deze editie bij. De winnaar wint geen juweel, maar wel een goudklompje van 2250 euro. Dat mag Ann Magnus nu laten omvormen tot een juweel naar haar keuze.” Op de vraag of ze al een bepaald juweeltje in het achterhoofd heeft, moet ze het antwoord schuldig blijven. “Ik heb er eerlijk gezegd nog niet over nagedacht, misschien laat ik wel iets maken voor mijn dochter”, laat ze weten. “Persoonlijk prefereer ik het concept dat je zelf een juweeltje kan kiezen, maar ik zou even blij zijn geweest met een vooraf gemaakt juweel”, geeft ze nog mee.

Manus Stabroek

Ondertussen wordt er druk gewerkt aan een nieuwe Manuswinkel in de Dorpsstraat in Stabroek. “Het is de bedoeling dat we in Stabroek vlak na de paasvakantie openen. Net als in Kapellen kan je in Stabroek zowel ontbijten als lunchen. Het lunchaanbod in Stabroek is evenwel kleiner en voorlopig beperkt tot belegde broodjes en ander lekkers van de bakker”, legt Max Janssens uit.