Nick en Anthony Anthonissen Nick en Anthony Anthonissen bij hun Selfstore in Lier. Foto: RR

Anthonissen Verhuizingen viert eeuwfeest met opening volautomatische Selfstore in Lier

Anthonissen Verhuizingen is een Antwerps familiebedrijf dat sinds 1923 al vier generaties lang particulieren en bedrijven met hun verhuizing begeleidt. Die honderdste verjaardag viert het bedrijf met de opening van een volautomatische Selfstore in Lier én met nog heel wat toekomstplannen.

“De familie Anthonissen is op meerdere vlakken een pionier”, beweren Nick en Anthony Anthonissen. “Niet in het minst omdat we als eerste verhuisbedrijf in ons land ook een selfstorageservice begonnen aan te bieden. Een beetje avant la lettre startte dat al in de vroege jaren tachtig met de opslag in containers van vooral meubels. In 2020 opende vervolgens in volle corona de eerste hypermoderne en volautomatische Selfstore in thuisstad Mortsel.”

Foto: rr

“Dat was zo’n overrompelend (en onverwacht) succes – 90% van de 200 units zat al na zes maanden helemaal vol – dat erg snel twee uitbreidingen volgden en ook de unitszoektocht naar een tweede filiaal begon. Die vonden we in het gloednieuwe industrieterrein Bollaarpark aan de Ring van Lier, een pand dat plaats biedt aan 110 opslagunits van 1 tot 20 vierkante meter, wat we met een verdieping later nog kunnen verdubbelen.”

Honderd jaar verhuizen, dat zijn ook 1.001 verhalen. Van het prille begin met paard en kar in de Seefhoek in Antwerpen, tot complexe verhuizen van musea en grote bedrijven, politiekantoren, volledige stadhuizen of het interieur van een B&B naar de Dominicaanse Republiek. Van piano’s en zware kluizen tot meterslange scheepsmaquettes, een levensgrote oeros en zelfs een gouden altaar bij een bekende Indische diamanthandelaar.

Foto: rr

“Wat een job. We trokken grote ogen op het moment dat we dat immense schrijn van een paar ton zagen. Maar het is toch gelukt. Vergis je niet: de job van verhuizer is zeer zwaar. Dat ondervindt ons team met heel veel oudgedienden dagelijks. Toch blikken we met veel trots terug op wat we allemaal al hebben gedaan. En we kijken met veel goesting uit naar wat er ons pad nog zal kruisen. Niet in het minst dus de verdere uitbreidingsplannen met onze Selfstores. We dromen al luidop van de regio Gent en richting Leuven”, besluiten Nick en Anthony Anthonissen.

Foto: rr