Nieuws Antwerpen Antwerp Billiard Days

Antwerp Billiard Days

Antwerp Billiard Days

Nog drie weken en de Antwerp Billiard Days vinden plaats. De apotheose is op zaterdag 4 maart. Voor de dertiende keer organiseert biljartcoryfee Ludo Dielis in Hilton Hotel Antwerpen de World 3-Cushion Supercup. Dit is een wedstrijd tussen de regerende wereldkampioen driebanden, Dani Sanchez, en de wereldbekerwinnaar driebanden, Dick Jaspers. Diezelfde avond wordt ook de World 3-Cushion Player of the Year Award uitgereikt n.a.v. de verkiezing van de beste driebanden speler van het jaar in de wereld.

Net zoals bij voorgaande edities mikt negenvoudig wereldkampioen Ludo Dielis met dit event op de biljartliefhebber, maar ook op een publiek uit de ondernemerswereld om via deze weg met de sport vertrouwd te geraken. “We hebben meer jong talent rond de biljarttafel nodig”, zei Ludo Dielis tijdens de persvoorstelling van het event afgelopen vrijdag. “Daarom is het noodzakelijk dat er meer biljartzalen komen waar jongeren deze tactische sport die op techniek en strategie berust, kunnen ontdekken.”

Aan Vlaams acteur en zanger Jelle Cleymans heeft de biljartsport alvast een uitstekend ambassadeur. In café Klein Brabant van zijn oma in Puurs kreeg Jelle als kind de smaak van het biljarten te pakken. “Ik hoop met mijn passie voor het groene laken de sport wat meer onder de aandacht te brengen van jongeren. Je moet de bal op de juiste plaats weten te leggen en iets zien dat anderen niet zien. Ik kan me helemaal verliezen in biljart”, zegt Jelle Cleymans.

Antwerps schepen voor sport Ludo Van Campenhout is bijzonder opgezet met het biljarttornooi: “Met dit topevenement waarvoor Stad Antwerpen Ludo Dielis bijzonder erkentelijk is, willen we Antwerpen verder profileren als Olympische sportstad. In 2020 zal het honderd jaar geleden zijn dat in Antwerpen de Olympische spelen plaats vonden.”

Voor de Ludo Dielis World 3-Cushion Player Award werd een kunsttrofee met een waarde van 50 000 euro gerealiseerd door Diamani uit Antwerpen en ter beschikking gesteld door sponsor EVMprint aan de Union Mondiale de Billiard. Het ontwerp is van Patrick De Landtsheer en stelt een keu voor waarin de symboliek verwerkt zit van de lijnen die op een drieband gespeeld worden:  het traject van de biljartbal die driemaal de band raakt. De trofee is bezet met 618 diamanten. Om deze trofee te winnen moet de winnaar driemaal binnen een tijdspanne van vijf jaar genomineerd worden als beste speler van de wereld. Op 20 februari zullen de drie genomineerden voor de Player of the Year officieel bekend zijn.

De Antwerp Billiard Days gaan officieel van start met drie biljart clinics: op 1 maart in biljartcentrum De Ploeg in Zoersel, op 2 maart in Kapellen in café Starrenhof en op 3 maart in biljartclub De Deken in Merksem. Ludo Dielis neemt het op 3 maart met Torbjörn Blomdahl op tegen Dani Sanchez en Dick Jaspers.

Meer info over de Antwerp Billiard Days vindt u hier. De Supercup wordt op 4 maart rechtstreeks uitgezonden op ATV.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.