Nieuws Antwerpen Antwerp International School biedt het prestigieuze IBMYP aan

Antwerp International School biedt het prestigieuze IBMYP aan

Antwerp International School biedt het prestigieuze IBMYP aan

Antwerp International School (AIS), een school voor kinderen van expats en lokale studenten, heeft het certificaat behaald om het gerenommeerde International Baccalaureate Middle Years Programme (IBMYP) te mogen aanbieden. AIS behoort nu tot de selecte groep van scholen in Europa die deze gereputeerde opleiding kan organiseren.
Het IBMYP bereidt studenten van 11 tot 16 jaar voor op het academisch hoogstaande en wereldwijd erkende International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP).

“We zijn enorm trots dat we na drie jaar hard werken ons mandaat hebben gekregen”, zegt directeur Andreas Koini. “Onze studenten volgen nu een curriculum waarbij de focus niet enkel op kennis en vaardigheden ligt, maar ook op conceptueel en interdisciplinair denken. Leerlingen en ouders ervaren nu al de voordelen van dit sterke programma.”

MYP coördinator, Simon Scoones, die het hele proces heeft begeleid, mocht op 17 januari de autorisatie in ontvangst nemen. AIS volgt al sinds 1975 het IB Diploma Programme en de nieuwe erkenning betekent een mijlpaal in de geschiedenis van de school.
In 2012 werd beslist om het Middle Years Programme aan het curriculum toe te voegen. Het team, onder leiding van Dr. Vinny Sant Wade, directeur van het Secundair Onderwijs, en David Towe, opleidingsdirecteur, heeft er drie jaar voor geijverd om het nieuwe leerplan te implementeren. Studenten, ouders en leerkrachten maakten allemaal deel uit van de audit die eind september 2016 werd uitgevoerd door inspecteurs van het International Baccalaureate.

Antwerp International School is opgericht in 1967 en staat reeds lang garant voor Engelstalig internationaal onderwijs van topniveau. De studenten die 35 nationaliteiten vertegenwoordigen, genieten van een holistische en persoonlijke aanpak. AIS biedt het International Baccalaureate Diploma Programme en Middle Years Programme aan en is tevens kandidaat voor het IB Primary Years Programme (PYP) voor de lagere school.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.