Mark Van Bommel Werner Loots met hoofdcoach Mark Van Bommel. Foto RR

Antwerp realiseert verrassende wintertransfer: onze eigen Werner Loots

Een carrièreswitch op je 56ste: weinigen doen het hem na. Precies vijftig jaar na zijn eerste bezoek aan de Bosuil mag Werner Loots de titel Business Developer bij Royal Antwerp FC op zijn visitekaartje zetten. Onze ‘man van de sales’ trekt de deur dicht bij Made in, maar niet zonder een laatste gesprek.

Werner werkte de afgelopen tien jaar als key account manager voor Made in. Nu maakt hij de overstap naar het voetbal. Niet helemaal onlogisch, als je het hem vraagt. "Ik ga voor de club nieuwe sponsors zoeken. Daar heb ik al heel wat ervaring mee. Bij Made in kreeg ik de kans om een netwerk uit te bouwen in de ganse provincie. Ik denk te weten waar bedrijven nood aan hebben."

"Ik ben al vanaf mijn 25ste actief in de publiciteit", blikt Werner terug. "Toen zocht ik adverteerders voor gemeentegidsen en stadsplannen. Ik werd wel eens een leurder genoemd, omdat het eigenlijk bijna deur-aan-deurverkoop ging. Tegenwoordig heet dat een hunter, en dat was het profiel waar Antwerp naar zocht."

Jeugdheld

Tijdens de interland België-Nederland in 1972 verloor Werner zijn hart in de Bosuil. Twintig jaar later werd zijn jeugdidool Walter Meeuws trainer. De successen in die periode - de Bekerfinale in 1992 en Europacupfinale op Wembley in 1993 - maakte hij live mee.

"Mijn bewondering voor Walter Meeuws is gegroeid in Gierle. Van jongs af nam mijn vader mij mee naar wedstrijden van onze bekende dorpsgenoot. Net als hij speelde ik op de positie van libero, en net als hij werd ik later ook trainer. Niet bij stamnummer 1, maar bij De Kempen, Nijlen en Vlimmeren."

 

Foto RR

Steeds meer Kempenaren vinden de weg naar de Bosuil. Volgens Werner hoeft dat niet te verbazen. “Of het nu gaat om voetballers, trainers, supporters of sponsors: Kempenaren zijn een vast waarde bij Antwerp. Ook in het Mechelse zijn er ongetwijfeld bedrijfsleiders die sympathie hebben voor de oudste club van het land.”

Op maandag 6 februari start Werner met zijn nieuwe baan. “Ik neem na tien jaar afscheid van veel toffe collega’s. Ik ga ze wel missen: de salescollega’s, de journalisten en de marketingdames. Samen met hen mocht ik mee bouwen aan de positie die Made in nu als nieuwsmedium heeft. Dat geeft me veel voldoening!”