Nieuws Antwerpen Antwerpen biedt tijdelijk kantoor voor start-ups in Singapore aan

Antwerpen biedt tijdelijk kantoor voor start-ups in Singapore aan

Antwerpen biedt tijdelijk kantoor voor start-ups in Singapore aan

ANTWERPEN – De stad Antwerpen zoekt drie nieuwe start-ups die van juni 2020 tot en met mei 2021 tijdelijk een kantoor willen openen in Singapore. Dat is het gevolg van een samenwerkingsverband met de in Singapore actieve netwerkvereniging B-DNA (Belgian Design, Nature, Architecture). In Antwerpen gevestigde start-ups krijgen zo een tijdelijke kantoorruimte in de Zuidoost-Aziatische stad met de tweede grootste haven ter wereld, en de nodige ondersteuning om er de markt te verkennen.

De stad Antwerpen werkt al drie jaar samen met de netwerkvereniging B-DNA: een vereniging van Belgische architecten, ingenieurs en designers met oog voor innovatie en duurzaamheid die met Singapore als uitvalsbasis de Zuidoost-Aziatische markt willen verkennen. In het kader van deze samenwerking selecteerde de stad vijf in Antwerpen gevestigde start-ups: Ipee, Playpass, Romware, Spacewell en T-Mining. Zij konden genieten van gratis kantoorruimte en andere faciliteiten, zoals communicatie, netwerkcontacten, marktonderzoek en ondersteuning voor businessevents.

Nico Wauters, ceo T-Mining, dat blockchaintechnologie gebruikt om containerlogistiek te beveiligen, blikt terug op drie jaar in Singapore: “In Azië vinden zakenlui het heel belangrijk dat je een lokaal kantoor hebt. Ze spreken er liever af voor een korte meeting dan een conference call te organiseren. Het is voor ons een enorm voordeel gebleken dat de stad ons op deze manier introduceert in een compleet andere markt. Zonder deze steun waren we veel langer ‘onder de kerktoren’ gebleven. We hebben onlangs ons eerste contract in Singapore getekend, dus ons avontuur loopt zeker verder.”

Het Antwerpse stadsbestuur heeft beslist om de samenwerking met B-DNA voor minstens één jaar te verlengen, met een optie voor vier jaar in totaal. In eerste instantie komen start-ups in aanmerking die rond duurzaamheid werken en innovatieve digitale oplossingen ontwikkelen. Alle info over de oproep is te vinden op www.ondernemeninantwerpen.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.