Nieuws Antwerpen Antwerpen is erg in trek bij investeerders

Antwerpen is erg in trek bij investeerders

Antwerpen is erg in trek bij investeerders

ANTWERPEN –  Antwerpen is binnen Europa de op vijf na populairste stad voor het aantrekken van investeerders naar jonge ManuTech start- en scale-ups. Dat blijkt uit een studie van technologiefederatie Agoria en onderzoekscentrum Sirris. Antwerpen is ook de tweede beste stad om te investeren volgens Financial Times.

ManuTech start- en scale-ups ontwikkelen digitale oplossingen om de productie in maakbedrijven te optimaliseren. Antwerpen ging van de achtste naar de zesde plaats, en consolideert zijn positie in de top tien van het aantal deals, met als meest in het oog springende deals voor Rombit, Qpinch, Irsistick & Aloxy. De top drie wordt gevuld met München, Berlijn en Londen.

Bart Steukers, directeur context bij Agoria: “De Europese vergelijking laat zien dat 29% van de ManuTech scale-ups eigenlijk spinoffs zijn van universiteiten of kennisinstellingen. In België is dat 25%. Voor Antwerpen mag de rol van de Universiteit Antwerpen niet onderschat worden. De universiteit kiest resoluut voor pre-incubatie en valorisatie van toegepast onderzoek. Ook het innovatienetwerk The Beacon is voor Agoria heel relevant om innovatieve technologieën te valoriseren in haven, industrie en bouw.”

Financial Times zet Antwerpen op 2

De stad Antwerpen heeft in de prestigieuze European Cities and Regions of the Future 2020/21-rankings van fDi Intelligence de tweede plaats na Glasgow gescoord in de categorie grote steden voor haar strategie om buitenlandse investeringen aan te trekken, en dit onder meer dankzij de groei van het stedelijke ecosysteem rond digitale innovatie. In de vorige Europese ranking (2018/19) scoorde de Scheldestad nog een zesde plaats in deze ranking. Als enige stad in de Benelux in deze top 10 blijft de stad hiermee verschillende Britse, Duitse en Franse steden voor.

fDi Intelligence is het kenniscentrum van de Financial Times rond buitenlandse investeringen. Antwerpen werd ook bekroond voor zijn connectiviteit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.