Nieuws Antwerpen Antwerpen realiseerde beste cijfers bij Engel and Völkers

Antwerpen realiseerde beste cijfers bij Engel and Völkers

Antwerpen realiseerde beste cijfers bij Engel and Völkers

engelDe Antwerpse kantoren van de immogroep Engel and Völkers hebben verleden jaar de beste resultaten neergezet van alle 25 Belgische vestigingen. In Brasschaat, Turnhout, Kalmhout, Schilde en Antwerpen werden in totaal 150 transacties uitgevoerd en daarmee doen de Antwerpenaars het beter dan wie ook. “De markt is kennelijk aan een voorzichtig herstel toe, het vertrouwen komt terug”, zegt Frédéric Van Blerk die samen met zijn vennoot Philippe Rummen de vijf kantoren aanstuurt.

Engel and Völkers is in het Antwerpse vooral actief op de markt van de grote villa’s, herenhuizen en appartementen. Tijdens de afgelopen jaren was die markt niet bepaald gemakkelijk. De prijzen stonden zwaar onder druk, de kopers aarzelden, de verkopers twijfelden. Sinds kort is kennelijk een ommekeer merkbaar. Dat hebben ze alvast bij Engel and Völkers eveneens onderkend. De verkoop ging weer in stijgende lijn. In die mate dat de Antwerpse kantoren binnen de groep verleden jaar de beste cijfers konden voorleggen.

In de vijf Antwerpse kantoren van Engel and Völkers zijn 20 mensen aan het werk.

De resultaten van de Belgische vestigingen werden onlangs bekend gemaakt tijdens een personeelsfeest in het Chalêt Robinson in Ukkel. Engel & Völkers België kondigde hierbij een globale omzetstijging aan van 22%.

Dit jaar is de afdeling Expansion voor België actief op zoek naar nieuwe franchisehouders in de regio’s Noord-Brussel, Leuven, Namen en de Belgische kust.

Tijdens het boekjaar 2015 heeft de hele groep Engel and Völkers zijn commissie-inkomsten verhoogd met 100 miljoen euro, wat andermaal een nieuw record opleverde. De omzet stijgt zo met 36,4% tot een totaal van 409,8 miljoen euro (2014: 300,3 miljoen euro). “Nooit eerder heeft de groep Engel and Völkers zo’n grote toename van zijn inkomsten verwezenlijkt”, zegt Christian Völkers, CEO en oprichter van Engel & Völkers AG.

Wereldwijd telt Engel & Völkers vandaag zo’n 7000 medewerkers en vorig jaar opende een 700e kantoor de deuren. De onderneming verwacht zijn aanwezigheid substantieel te verhogen op vastgoedmarkten die internationaal erkenning genieten om hun eerste en tweede verblijven. Hierbij zal het accent worden gelegd op Europa en Noord-Amerika. De expansie gaat gepaard met een toenemende behoefte aan gespecialiseerde medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.