Nieuws Antwerpen Antwerpen Smakelijke Stad

Antwerpen Smakelijke Stad

Antwerpen Smakelijke Stad

Dit voorjaar heeft ‘Smakelijke Stad’ – het initiatief van gids-architecte Natacha Van de Peer – weer enkele nieuwe vrije rondleidingen met smaak in het aanbod.
Drie rondleidingen gaan over koffie, friet en chocolade; producten met een vaste waarde  in de geschiedenis en het heden van Antwerpen.

Sommigen konden al voorproeven van de koffiewandeling in 2016 toen er een tentoonstelling over koffie liep in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.
Onze haven is de grootste koffiehaven ter wereld en binnen de Antwerpse Leien zijn er meer dan 40 koffiebars te vinden. Deze rondleiding gaat heus niet van koffiebar naar koffiebar, maar van historische plek naar boeiende legende. Weliswaar zijn er proevertjes die soms nostalgie oproepen. De deelnemers aan de wandeling leren het verhaal van dit zwarte drankje kennen en ontdekken het proces van boon, oogst en verwerking tot het kopje.

In de frietwandeling staat Belgische friet met zijn fascinerende geschiedenis, ook in Antwerpen zelf, centraal. Hoe lang kennen we deze lekkernij en was ze altijd al populair? Is het waar dat er een heilige bij de uitvinding betrokken was? Tijdens deze rondleiding ontdekt de wandelaar de geschiedenis en weetjes van de frietjes doorheen Antwerpen.

Dit jaar staan de chocoladefabriek en de chocoladestad in de belangstelling bij de tentoonstelling van Antwerpen Koekenstad. De naam ‘koekenstad’ zegt al iets over onze verbinding met koekjes en chocolade. Er waren verschillende bekende chocoladefabrieken in Antwerpen die koekjes ontwikkelden die nog steeds bekend zijn. Tijdens de chocoladewandeling proef je de geschiedenis van de koekenstad en haar chocoladeverhalen.

De eerste wandeling gaat op 21 februari van start en je kunt ook in maart en april meelopen. Voor bijkomende info en inschrijvingen met een groep of op individuele basis op vaste data, kun je hier terecht.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.