Nieuws Antwerpen Antwerpen start fiscaal e-loket voor ondernemers

Antwerpen start fiscaal e-loket voor ondernemers

Antwerpen start fiscaal e-loket voor ondernemers

De stad lanceerde op 2 maart het fiscaal e-loket voor Antwerpse ondernemers. Voortaan hebben ondernemers geen papieren administratie meer, is hun dossier altijd en overal raadpleegbaar en behoren verloren aangiftes tot het verleden. Bovendien krijgen ze via het fiscaal e-loket een onmiddellijke indicatieve berekening van hun aanslag waardoor ze niet voor verrassingen komen te staan.

“Het stadsbestuur gaat met deze administratieve vereenvoudiging consequent verder op de ingeslagen weg, namelijk de versterking van het ondernemersklimaat, de ondersteuning van de economie en de welvaart in Antwerpen en een toenemende digitale dienstverlening”, zegt Koen Kennis, schepen voor financiën en middenstand. “Het fiscaal e-loket vermindert de administratieve last die de verschillende lokale belastingen met zich meebrengen en is zo een belangrijke stimulans voor onze Antwerpse ondernemers. Zij kunnen via dit loket onder andere hun belastingaangifte indienen, de status van hun belastingdossier opvolgen, hun aanslagbiljet ontvangen en binnenkort ook een bezwaarschrift indienen.”

Het fiscaal e-loket voor ondernemers is beschikbaar voor de belasting op de toeristische logies, voor de belasting op vestiging, drijfkracht, inname openbaar domein en horeca. Concreet komt het er op neer dat dit jaar meer dan 37.000 ondernemingen een digitale belastingaangifte kunnen indienen voor aanslagjaar 2017. Vanaf 1 januari 2017 vervalt deze belastingaangifte voor 25.000 van deze ondernemingen.
“Met de recente belastinghervorming stellen we alle vestigingen tot en met 50m² vrij van de belasting op vestiging, drijfkracht en op zaakgebonden vaste reclame. Wanneer ondernemers gebruikmaken van de digitale aangifte, moeten ze het papieren formulier niet terugsturen”, voegt de schepen eraan toe.

Het fiscaal e-loket is beschikbaar voor de wettelijke vertegenwoordigers of voor diegenen die de ondernemers aanduiden als uitvoerder. Ondernemers kunnen terecht op http://www.ondernemeninantwerpen.be/fiscaaleloket voor meer info en voor de volledige handleiding.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.