Nieuws Antwerpen Antwerpen voorziet snellaadpalen voor elektrische taxi’s

Antwerpen voorziet snellaadpalen voor elektrische taxi’s

Antwerpen voorziet snellaadpalen voor elektrische taxi’s

ANTWERPEN – Op tien plaatsen in Antwerpen worden de komende maanden snelladers voor elektrische voertuigen geplaatst. Vijf ervan zijn voorbehouden voor elektrische taxi’s en worden geplaatst op multimodale knooppunten.

De stad Antwerpen wil dat tegen 1 januari 2025 alle taxi’s op haar grondgebied een alternatieve aandrijving hebben: elektrisch, brandstofcel, waterstof, plug-in-hybride of CNG. De stad wil elektrische taxi’s dan ook faciliteren door hen op interessante locaties de mogelijkheid te bieden om snel en efficiënt op te laden. De snelladers zorgen ervoor dat de batterij voor 80% is opgeladen op minder dan 30 minuten. Bij een gewone laadpaal kan dit enkele uren duren.

Schepen van mobiliteit Koen Kennis: “Taxi’s zijn en blijven een belangrijke schakel in het mobiliteitsaanbod van Antwerpen. Door te investeren in infrastructuur van snellaadpalen helpt de stad de taxisector te verduurzamen, en tegelijk hun werking te verzekeren.”

De palen komen op plaatsen waar verschillende vervoersmogelijkheden samenkomen, verspreid over de districten Antwerpen en Berchem. Voor de elektrische taxi’s zullen er 2 voorzien worden aan het station Antwerpen-Centraal (Koningin Astridplein 24 en Mediaplein), één aan het Zuidstation (parking ter hoogte van het kruispunt Montignystraat/Kielsevest) en één aan Berchem station (Uitbreidingstraat ter hoogte van nr. 472). De plaatsing begint nu. Over enkele maanden zullen de nieuwe palen geplaatst zijn.

Elke oplaadpaal beschikt over twee laadpunten en krijgt twee voorbehouden parkeerplaatsen voor elektrische taxi’s. Alle oplaadpalen worden geëxploiteerd door concessiehouder Blue Corner.

De plaatsing van de snelladers voor taxi’s kadert in het project Clean Power for Taxis van Bond Beter Leefmilieu en de taxifederatie GTL, dat gemeentes en hun taxiondernemingen begeleidt bij de overstap naar een taxivloot met zero-emissie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.