LucGraré_Greenlab

Antwerpenaar Luc Graré en Lhyfe worden waterstof-productiepartner in Denemarken

Lhyfe, de Europese pionier en specialist op het gebied van groene en hernieuwbare waterstof, heeft zijn eerste projecten in Denemarken aangekondigd. De Franse firma uit Nantes, die in november 2020 nog Antwerps specialist in hernieuwbare energie Luc Gragé aanwierf, werd gevraagd om een rol te spelen in het nieuwe Deense industriepark GreenLab, één van Europa's eerste officiële en reglementaire testzones voor energie.

Met de internationale expansie en de verdere vormgeving van het bedrijf voor ogen stelde Lhyfe in november 2020 Antwerps specialist in hernieuwbare energie Luc Graré aan. Het bedrijf zet nu een volgende stap en wordt productiepartner in het Deense Greenlabconsortium, dat het pad vrijmaakt voor energietransitie in een industriële omgeving in Europa.

“Deze aankondiging past in de opmars van Lhyfe in Europa als producent van groene waterstof. Na de verwezenlijking van een mooi palmares in Frankrijk, de opening van ons Duits hoofdkwartier vorige maand in Keulen, is dit engagement in Denemarken onze volgende stap.  De Benelux-landen zullen waarschijnlijk de volgende aankondigingen van Lhyfe sieren”, vertelt Graré.

“Het doel van Lhyfe is groenere en goedkopere waterstof maken. In dat opzicht is de directe connectie met hernieuwbare energie intuïtief de meest directe weg om dit doel te bereiken”, voegt Matthieu Guesné ceo en stichter van Lhyfe toe. “Het Greenlab-project is een grootschalige demonstratie voor eenieder die dit vandaag als haalbaar beschouwt en niet morgen. Het is volledig in overeenstemming met de ambitie van Lhyfe om de energietransitie te versnellen."