Nieuws Antwerpen Antwerpenaar wint opnieuw World Illustration Award

Antwerpenaar wint opnieuw World Illustration Award

Antwerpenaar wint opnieuw World Illustration Award

Xavier Segers is voor het tweede jaar op rij bekroond met een Word Illustration Award. De Antwerpse designer en illustrator was de beste in een categorie die projecten beloont die vernieuwend en experimenteel omgaan met illustratie als kunstvorm. Segers creëerde een illustratieve reeks van petrischalen met daarin typografische bacteriën, waarmee hij het coronavirus een stem wou geven.

Xavier Segers heeft met zijn illustratieve reeks rond typografische bacteriën een World Illustration Award voor innovatie in de wacht gesleept. Zijn concept was het coronavirus onder de vorm van korte berichten een stem te geven door het in typografische bacteriën te injecteren. De in Londen gebaseerde Antwerpenaar kwam tijdens de allereerste lockdown in 2020, toen al zijn freelance projecten (tijdelijk) stop werden gezet, op het idee voor zijn project.

Xavier Segers was al eens winnaar van een World Illustration Award met zijn interactieve installatie voor de Welsh National Opera. In 2020 mocht hij zelfs het campagnebeeld ontwerpen voor de BAFTAS, veelal bekend als de Britse variant van de Oscars. Verschillende Antwerpse horecazaken zoals Bar Palmier, The Dirty Rabbit en L’épicerie du Cirque deden al beroep op zijn diensten.

De World Illustration Awards huldigen jaarlijks de beste en meest inspirerende illustraties van over de hele wereld. De prijzen worden uitgereikt door de AOI (de Britse Association of Illustration) in samenwerking met de Amerikaanse Directory of Illustration. Segers haalde het dit jaar van meer dan 5.000 inschrijvingen uit 82 verschillende landen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.