Nieuws Antwerpen Antwerps bedrijf met onbeperkt verlof schaft ook alle andere regels af

Antwerps bedrijf met onbeperkt verlof schaft ook alle andere regels af

Antwerps bedrijf met onbeperkt verlof schaft ook alle andere regels af

Antwerps communicatiebureau Marbles, dat enkele jaren geleden al haar onbeperkt verlof invoerde, gaat nu nog een stap verder en schaft nu ook haar andere regels af. Hun nieuwe ‘no policy’ policy is een logisch vervolg op dat onbeperkt verlof. “Er zijn te veel uitzonderingen om goede regels op te stellen, dus fuck die regels en vertrouw gewoon op de juiste mindset en kennis van je collega’s”, zegt coo Tim Berghmans, coo – creator of opportunities.

“Omdat we stevige groeiambities hebben, voelden we net als elk ander bedrijf de nood om duidelijkheid te krijgen in onze regels. Hoe moeten mensen omgaan met apparatuur? Hoe kan je beslissen over een aankoop? We schreven volledige policies uit en presenteerden deze aan het team. Bij de eerste reacties was het al snel duidelijk dat we niet voor alle situaties een sluitende oplossing hadden. In plaats van verdere regels bij te verzinnen, beseften we dat dit een straatje zonder einde is. We hadden iets anders nodig”, legt Tim Berghmans uit.

Marbles heeft voortaan dus nog maar één policy: de ‘no policy’ policy. Die zegt dat iedereen binnen Marbles de vrijheid heeft om zelf beslissingen te nemen. Dat wil niet zeggen dat er een vrijgeleide is om alles zomaar te kopen of te beslissen. “Elke beslissing die we nemen, heeft als insteek ‘Marbles vooruit helpen’. Da’s één duidelijke regel die mensen moet doen nadenken over hun beslissing. Je hoeft je niette verantwoorden, maar je keuze moet wel altijd verantwoordbaar zijn.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.