Nieuws Antwerpen Antwerps bedrijf QWAY energy opent filiaal in Kazachstan

Antwerps bedrijf QWAY energy opent filiaal in Kazachstan

Antwerps bedrijf QWAY energy opent filiaal in Kazachstan

QWAY energy, het Antwerpse bedrijf actief in de ontwikkeling van hernieuwbare energie, heeft een filiaal in Kazachstan geopend. QWAY energy LLP, gevestigd in de hoofdstad Astana, zal zich vooral richten op windenergie, waterkrachtenergie, zonne-energie en biogas.

Luc Graré, oprichter en managing director van QWAY energy, heeft daarvoor op 15 juni samen met het Duitse North-Tec consult de BioEnergia LLP in Kazakhstan opgericht, die 15 MW biogas capaciteit gaat ontwikkelen, bouwen en beheren. Plan is de eerste stroom en warmte eind 2018 te produceren. De portfolio waaraan het team rond Graré werkt, is 375 MW zonne-energie, 680 MW windenergie, 15 MW biogas en 50 MW waterkrachtenergie.

Luc Graré, voormalig Vice President Sales and Marketing bij de Noorse ontwikkelaar en bouwer van zonnepanelen REC, was op 14 juni één van de gastsprekers op de wereldconferentie rond Blockchaintechnologie “Let’s Blockchain This World Together”. Deze top werd in Astana georganiseerd in het kader van Astana Expo 2017 dat als thema ‘Energy of the Future’ heeft en plaatsvindt van 10 juni tot 10 september 2017. Graré verduidelijkte er de visie van QWAY energy op peer-to-peer energietransacties, zijnde rechtstreekse verkoop en aankoop van energie tussen gelijkwaardige commerciële partners via een Blockchain platform.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.