Nieuws Antwerpen Antwerps bouwbedrijf levert werfwater aan brouwerij

Antwerps bouwbedrijf levert werfwater aan brouwerij

Antwerps bouwbedrijf levert werfwater aan brouwerij

Antwerps bouwbedrijf MBG en het Limburgse Democo zijn vastberaden zo weinig mogelijk kostbaar water te verspillen. Daarom besloten ze het werfwater van hun projecten Vivid en Lucid van vastgoedontwikkelaar AG Real Estate te laten vloeien naar de naburige Stella Artois-brouwerij in Leuven.

Normaal gezien zou het water rechtstreeks in de Dijle worden gepompt, maar er werd unaniem gekozen voor een duurzamere oplossing. Het werfwater dat straks naar Stella Artois vloeit, zal dienen voor de technische verwerkingsprocessen van de brouwerij.

De leidingen vanop de werf lopen via de container rechtstreeks naar de brouwerij. Dat water wordt opgepompt in de container en stroomt verder via leidingen onder het Artoisplein naar de brouwerij. In de brouwerij wordt het water gezuiverd en opnieuw gebruikt als proceswater. Vervolgens wordt het water een tweede keer gezuiverd en deels terug naar de Dijle gevloeid.

“Telkens we grondwater moeten wegpompen, gaan we op zoek naar een duurzame en creatieve oplossing voor het gebruik van het water. Voor deze werf zijn we op zoek gegaan naar een partner die nog beter gebruik kan maken van het water. Brouwerijketen AB Inbev deelt onze visie op het efficiënt omgaan met natuurlijke rijkdommen. De samenwerking is dus een logische keuze”, luidt het bij MBG en Democo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.