Nieuws Antwerpen Antwerps designer Xavier Segers wint World Illustration Awards 2020

Antwerps designer Xavier Segers wint World Illustration Awards 2020

Antwerps designer Xavier Segers wint World Illustration Awards 2020

ANTWERPEN – Xavier Segers heeft de World Illustration Awards gewonnen. De Antwerpenaar was de beste in Site Specific, een categorie met illustraties die ruimtes doen transformeren en onvergetelijk maken. Segers creëerde een wereld voor de Welsh National Opera. Zijn kleurrijke hersenspinsel haalde het van meer dan 4.300 inschrijvingen uit 79 verschillende landen.

De World Illustration Awards huldigen de meest inspirerende illustraties van over de hele wereld. De prijzen worden uitgereikt door de Britse Association of Illustration in samenwerking met de Amerikaanse Directory of Illustration.

Xavier Segers werkte zes weken in een snikhete studio in  Londense wijk Soho aan de visuele wereld voor de Welsh National Opera. De interactieve installatie is gebaseerd op de opera A Cunning Little Vixen van de Tsjechische componist Leoš Janácek. Het werk bestaat uit vijf houten bogen waar bezoekers moeten onderdoor wandelen met een smartphone in de hand. Met behulp van augmented reality komen al de illustraties tot leven en word je helemaal ondergedompeld in de wereld van de vixen (De vossin).

Voor Xavier Segers is het niet de eerste keer dat zijn werk wordt erkend. Eerder dit jaar mocht hij het campagnebeeld ontwerpen voor de BAFTAS, zeg maar de Britse variant van de Oscars. Met ontwerpbureau Not Before Ten heeft hij het interieur van verschillende horecazaken voorzien van levensgrote illustraties, zoals Bar Palmier, The Dirty Rabbit en L’epicerie de Cirque in Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.