Nieuws Antwerpen Antwerps drone-bedrijf Unifly haalt Europese prijs binnen

Antwerps drone-bedrijf Unifly haalt Europese prijs binnen

Antwerps drone-bedrijf Unifly haalt Europese prijs binnen

De EU Drone Awards zijn een organisatie van het European Young Innovators Forum (EYIF) en werden dit jaar voor het eerst georganiseerd om de Europese drone sector een duwtje in de rug te geven. In het totaal waren er 50 kandidaturen uit 14 landen waaruit 9 finalisten werden geselecteerd in 3 categorieën: Best Drone Manufacturer, Best Drone-based Application en Best Emerging Drone Company.

Unifly viel in de prijzen als Best Emerging Drone Company. Deze prijs werd toegekend aan het meest boeiende en opkomende Europese bedrijf.

Unifly is een softwarebedrijf dat er voor zorgt dat bemande en onbemande vliegtuigen en vliegtuigjes veilig het luchtruim kunnen delen.  UniFly heeft een open, cloud-based softwareplatform ontwikkeld dat dienst doet als centrale database voor dronegerelateerde toepassing.

De onbemande luchtvaart telt een zeer groot aantal gebruikers, waarvan de meesten geen achtergrondkennis hebben van luchtvaart. De meeste toestellen zijn niet uitgerust met gesofistikeerde apparatuur en kunnen niet door een radar ontdekt worden. Het Unifly-systeem heeft precies de bedoeling om als het ware orde in de chaos te brengen. Het kan worden gebruikt door een zeer uiteenlopend profiel van drone-gebruikers, van privé over professionele gebruikers, politiediensten, luchtvaartautoriteiten, enz.

Bij de toekenning van de onderscheidingen werd rekening gehouden met het marktpotentieel, de mogelijke impact van de oplossing, het team, de Europese dimensie en de technologische innovatie.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.