Nieuws Antwerpen Antwerps fintechbedrijf Monitr haalt 500.000 euro extra kapitaal op en wil Nederlandse markt veroveren

Antwerps fintechbedrijf Monitr haalt 500.000 euro extra kapitaal op en wil Nederlandse markt veroveren

Foto: Monitr

Antwerps fintechbedrijf Monitr haalt 500.000 euro extra kapitaal op en wil Nederlandse markt veroveren

ANTWERPEN – Het Antwerpse fintechbedrijf Monitr, dat bedrijven helpt om hun geldstromen overzichtelijk te krijgen en te beheren, heeft, na een eerdere investering in 2021, 500.000 euro extra kapitaal opgehaald. De onderneming hoopt daarmee voet aan wal te zetten in Nederland.

Monitr ontwikkelde een tool, een SaaS-platform, die de cijfers van kleine tot middelgrote ondernemingen inzichtelijker maakt. In tegenstelling tot spreadsheets maakt Monitr gebruik van budget modules, een connectie met de boekhouding en live integraties met operationele tools, waardoor ondernemers hun cash flow en rapportering in real-time kunnen berekenen en realistisch kunnen bijsturen op korte termijn.

Door gebruik te maken van een SaaS platform kunnen ondernemers inzicht krijgen in hun huidige cashpositie, hoe ze presteren ten opzichte van hun vooropgestelde budget en hoe hun cash flow in de toekomst kan evolueren op basis van scenario’s en prognoses.

Met deze financiële injectie wil het bedrijf zich niet alleen in België versterken, maar op termijn ook bij onze noorderburen positioneren.

“Bij een eerdere investering lag de nadruk op het verder automatiseren en vereenvoudigen van cash flow forecasting voor kleine en middelgrote ondernemingen. Zo breidde Monitr het arsenaal aan rekenmodules en integraties fors uit. Met de nieuwe investering willen we inzetten op het uitbreiden van onze sales en marketingactiviteiten”, klinkt het bij Monitr.

De investering komt voornamelijk van Pamica NV, de beleggingsmaatschappij van de ervaren fintech investeerder Michel Akkermans.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.