Halito! Foto: Halito!

Antwerps softwarebedrijf behaalt internationaal certificaat voor informatiebeveiliging: “Eén van de belangrijkste mijlpalen ooit”

ANTWERPEN - Halito! ontwikkelt software voor de evenementensector en is gespecialiseerd in privacy, security en informatiebeveiliging. En dat hebben ze nu verankerd door het ISO 27001 certificaat te behalen, waarmee het Antwerpse bedrijf aantoont dat het voldoet aan de internationale norm voor informatiebeveiliging. “We hebben hier meer dan twee jaar naartoe gewerkt en mogen gerust stellen dat dit een van de belangrijkste mijlpalen ooit is", zegt een trotse managing director Bart Van Zele.

De ISO 27001-norm wordt internationaal aanzien als hét kwaliteitscertificaat om aan te tonen dat een onderneming adequate beveiligingsmaatregelen neemt om data te beschermen. De toekenning van het certificaat wordt voorafgegaan door een uitgebreide audit door DQS, een onafhankelijk orgaan. Halito! is dan ook bijzonder trots op deze verwezenlijking. “We hebben hier meer dan twee jaar naartoe gewerkt en mogen gerust stellen dat dit een van de belangrijkste mijlpalen ooit is", reageert een fiere managing director Bart Van Zele. "Als bescheiden kmo bewijzen we hiermee dat we de lat voor onszelf bijzonder hoog leggen als het gaat over informatiebeveiliging. We behoren hiermee tot de top 300 van Belgische bedrijven die ISO 27001 effectief gehaald heeft", klinkt het.

“Hoewel 100% beveiliging niet bestaat, is het voor onze bestaande klanten een enorme geruststelling dat we alles netjes op een rijtje hebben. Vooral de internationale corporates zien hun risico nu dalen, en daar krijgen we heel enthousiaste reacties over,” glundert Bart Van Zele.

Continue proces

Een ISO 27001 behalen, is echter geen eindpunt. Er wordt een continue verbetering van informatiebeveiliging verwacht en als de normen worden aangepast, dient Halito! te volgen. Binnen het team hebben ze dan ook verschillende rollen gedefinieerd om ervoor te zorgen dat een certificaat geen eenmalige inspanning is maar een continue proces. “Risico’s zullen er altijd bestaan en dat is bij ISO 27001 niet anders. Het ISO 27001 certificaat gaat dan ook niet over perfectie, wel over excellentie. En daar zijn we bij Halito! ook bijzonder trots op", zegt Van Zele.

Of dit gevierd zal worden? "Wees maar zeker want dit certificaat is eens te meer het bewijs dat dit de verdienste is van een ongelooflijk sterk team!”, aldus Van Zele.