Nieuws Antwerpen Antwerps vuurwerkmaker Guy Hendrickx overleden

Antwerps vuurwerkmaker Guy Hendrickx overleden

Antwerps vuurwerkmaker Guy Hendrickx overleden

WIJNEGEM/DEURNE – Nadat in 2000 Eugène Hendrickx overleed, is nu ook Guy Hendrickx op 75-jarige leeftijd overleden aan hart- en orgaanfalen. De broers Eugène, Jos en Guy Hendrickx waren met de NV Eug. Hendrickx de laatste generatie actieve vuurwerkmakers in ons land. Alleen Jos Hendrickx is nu nog in leven.

Het familiebedrijf werd in 1834 opgericht. Eerst was het gevestigd in de Lange Beeldekensstraat en later op de Herentalsebaan in Deurne. Begin 2000 moest de productie noodgedwongen verhuizen naar Hoogerheide in Nederland, omdat de vergunning in Deurne in 2002 verliep en er geen nieuwe zou komen. Enkel de hoofdzetel bleef nog in Deurne gevestigd.

De voorbije decennia bleef Guy Hendrickx ook in de jury van het Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke-Heist zetelen.

“Zijn dood op 23 april kwam sneller dan verwacht”, vertelt dochter Kathleen Hendrickx in Gazet van Antwerpen. “Gelukkig was papa coronavrij en hebben we nog afscheid van hem mogen nemen. De uitvaart vond in intieme kring plaats in zijn geliefde Sint-Rochuskerk in Deurne, waar we hem later waarschijnlijk nog een gepaster afscheid gaan geven, want vader kende zo veel mensen.”

Aan de hand van gesprekken met Jos en Guy Hendrickx werd onlangs nog het familieboek Hier is ’t in ’t vuurwerk gemaakt. De titel verwijst naar het opschrift op de gevel op de Herentalsebaan waar het bedrijf zo vele decennia gevestigd was.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.