Nieuws Antwerpen Antwerpse bedrijven lanceren mobiele corona testunit

Antwerpse bedrijven lanceren mobiele corona testunit

Antwerpse bedrijven lanceren mobiele corona testunit

Alle specialisten zijn het er over eens dat, naast vaccineren, maximaal testen dé sleutel is om nieuwe besmettingen snel te detecteren en nieuwe clusters in te dijken. Daarom zette het team van HealthCare2Business uit Wilrijk in samenwerking met het Antwerpse Event Trailer Services een vloot van mobiele testfaciliteiten op. De cyclocross in Oostmalle was het eerste evenement dat het bezoek krijgt van een mobiele testtrailer. De organisatie geeft hun medewerkers alvast de kans om zich er vrijwillig te laten testen.

Het team van HealthCare2Business en Event Trailer Services anticipeerde hier alvast op en bouwde een vloot uit van zowel kleine als grote mobiele test units, waar bezoekers binnen de 15 minuten het resultaat van hun sneltest kennen. De mobiele testtrailer maakt gebruik van de Biosynex antigen test, die goedgekeurd werd door het federaal geneesmiddelagentschap FAGG. Hetzelfde type test wordt ook door de overheid gebruikt, onder meer in woonzorgcentra.

De test gebeurt via een neus-swap en het resultaat valt al na 15 minuten af te lezen. In de trailer kunnen tot 2.500 tests per dag afgenomen worden. Indien de totale mobiele vloot van Healthcare2Business ingezet wordt, kunnen er zelfs tot 16.000 tests per dag afgenomen worden. Het team bekijkt intussen de mogelijkheid om nog verder uit te breiden.

Multi-inzetbare vloot

Event Trailer Services heeft naast de mobiele trailer nog andere, kleinere mobiele units, die naargelang de noodzaak samen of elk apart op tal van locaties ingezet kunnen worden. Daarbij richten ze het vizier niet alleen op testen, maar ook vaccineren behoort tot de mogelijkheden.

Ook voor de indeling van de trailer volgt Healthcare2Business het protocol dat voorgeschreven wordt door het FAGG: een aparte in- en uitgang, afgescheiden units die na elke bezoeker ontsmet worden en de aanwezigheid van een gekwalificeerd team, bestaande uit een arts, verplegers en stewards.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Café Local opnieuw geopend

Omwille van de coronacrisis draait de evenementensector al een hele tijd op een laag pitje. Als alternatief voor de festiviteiten… Lees meer