Nieuws Antwerpen Antwerpse bedrijven vallen in de Essenscia-prijzen

Antwerpse bedrijven vallen in de Essenscia-prijzen

Antwerpse bedrijven vallen in de Essenscia-prijzen

De Essenscia Innovation Award is van de week uitgereikt aan het farmabedrijf GSK voor de ontwikkeling van een vaccin tegen zona. Er vielen ook drie Antwerpse bedrijven in de prijzen: BASF, Evonik en de start-up Qpinch. De prijzen werden deze week uitgereikt door Prinses Astrid.

BASF Antwerpen ontwikkelde een nieuwe generatie superabsorberende polymeren die zorgen voor beter absorberende, dunnere en comfortabelere luiers en incontinentiemateriaal. Het chemiebedrijf bouwt  hiervoor in de Antwerpse haven een nieuwe productie-installatie die midden volgend jaar operationeel wordt. Evonik Antwerpen,  een onderdeel van de  internationale chemiereus, startte vorige maand met de productie van een specifiek voedingssupplement dat de kweek van kreeften en garnalen in aquacultuur duurzamer maakt. Qpinch tenslotte is een spin-off van de UGent en ontwikkelde een energie-efficiënte technologie om restwarmte van industriële processen te recycleren tot herbruikbare warmte. De spin-off maakt zich sterk dat met deze technologie tot 800.000 ton CO2 per jaar kan besparen.

De tweejaarlijkse essenscia Innovation Award is de belangrijkste prijs voor industriële innovatie in België. Met deze derde editie wil Essenscia, de federatie van de chemie, kunststoffen en life sciences, de vele innovaties in de Belgische industrie in de kijker zetten en bedrijven stimuleren om te blijven investeren in vernieuwende en duurzame producten en toepassingen. De jury ontving een recordaantal van 40 innovatiedossiers van zowel grote ondernemingen als KMO’s, beloftevolle start-ups en spin-offs, en dit over alle bedrijfssectoren heen.

Bij de beoordeling van de innovatieprojecten hield de jury rekening met verscheidene criteria zoals de link met de chemie, kunststoffen en life sciences, de bijdrage aan duurzame ontwikkeling, de strategie voor het beheer van intellectuele eigendom en de toegevoegde waarde voor de Belgische economie. De winnaar van de essenscia Innovation Award ontvangt een geldprijs van 30.000 euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.