Nieuws Antwerpen Antwerpse bedrijven zoeken onderhoudstechnici

Antwerpse bedrijven zoeken onderhoudstechnici

Antwerpse bedrijven zoeken onderhoudstechnici

krisNegen cursisten kregen hun certificaat van onderhoudstechnicus uitgereikt. Ze hebben de afgelopen negen maanden een opleidingstraject gevolgd bij Anttec in Berchem, het trainingscentrum van de technologische industrie. Anttec organiseert de opleiding in samenwerking met VDAB en Talentenfabriek. De cursisten hebben meteen werk gevonden bij verschillende bedrijven in de provincie Antwerpen, waaronder Umicore en TechniMasters. De opleiding helpt bedrijven om duizenden openstaande vacatures voor onderhoudstechnicus in te vullen.

De opleiding tot onderhoudstechnicus werd vorig jaar met drie maanden verlengd, tot een intensieve training bestaande uit een mechanisch en een elektrisch onderhoudspakket. Begin mei stelden meer dan honderd werkzoekenden zich kandidaat om de opleiding te volgen. Na een grondige screening in samenwerking met Talentenfabriek, werden negen kandidaat-cursisten geselecteerd. Zij kregen eerst een basisopleiding bij VDAB en daarna een meer technische en zeer praktijkgerichte vervolgopleiding bij Anttec. Tot slot kunnen ze tot een maand stage lopen in een bedrijf uit de metaal- of technologische industrie.

Kris Van Eeckhout, Account Manager bedrijven, onderwijs-arbeidsmarkt bij Anttec: “Het opleidingstraject van Anttec, VDAB en Talentenfabriek komt tegemoet aan de prangende vraag van bedrijven naar goed opgeleide onderhoudstechnici. Met meer dan 6.000 openstaande vacatures bij Vlaamse bedrijven in 2015, blijft de functie het grootste knelpuntberoep in onze sector.” Omdat nog altijd te weinig jongeren kiezen voor een technische opleiding, is de uitstroom uit het onderwijs lang niet voldoende om alle vacatures in te vullen. Bovendien blijft de kloof tussen onderwijs en industrie groot. Bij Anttec worden werkzoekenden met weinig technische voorkennis klaargestoomd tot bekwame onderhoudstechnici die meteen aan de slag kunnen in de industrie.

Sinds de opstart van de opleiding vijf jaar geleden, zijn een vijftigtal onderhoudstechnici bij Anttec uitgestroomd. Bijna allemaal hebben ze meteen na het afstuderen vast werk gevonden. De nieuwste lichting studeerde nu af. Naar aanleiding daarvan, kregen ze hun certificaat uitgereikt in de gebouwen van Anttec in Berchem. Ze gaan meteen aan de slag bij o.a. Spie in Grobbendonk, Umicore in Hoboken, Laborex in Olen en TechniMasters in Merksem.

Anttec (Antwerps technologiecentrum) organiseert opleidingen en workshops rond actuele en nieuwe technieken in de technologische sector. Huidige en toekomstige werknemers van Antwerpse bedrijven zijn en blijven hierdoor inzetbaar in het domein van onderhoudstechniek en industriële automatisering. Het centrum richt zich ook op leerlingen en leerkrachten uit het technisch en beroepsonderwijs. Enerzijds om de link te maken tussen het onderwijs en de industrie en anderzijds om het imago van het technisch en het beroepsonderwijs te verbeteren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.