Nieuws Antwerpen Antwerpse Cohiba Atmosphere bezit uniek stuk

Antwerpse Cohiba Atmosphere bezit uniek stuk

Cohiba Atmosphere Antwerpen

Antwerpse Cohiba Atmosphere bezit uniek stuk

Cohiba Atmosphere Antwerpen

Cohiba Atmosphere Antwerpen

De Antwerpse exclusieve ‘member-only’ lounge Cohiba Atmosphere aan de Suikerrui 5 is de trotse bezitter van de No. 1 Cohiba 50 Aniversario humidor. Begin maart, tijdens het Festival del Habana in Cuba, kocht Reza Valibalouch, die ook eigenaar is van de Casa del Habano op de Ernest Van Dijckkaai, deze unieke humidor met een marktwaarde over de 200.000 €.

Cohiba, het prestigieuze sigarenmerk en favoriet van de net overleden Fidel Castro, viert dit jaar samen met Cubacigar Benelux, haar 50-jarig bestaan. Dat was een goede reden om een zeer exclusieve limited edition humidor – slechts 50 stuks – te ontwerpen: een echt collector’s item gemaakt van bijzondere houtsoorten en voorzien van decoraties in 24-karaats goud. Die 50 exemplaren zijn wereldwijd verkocht en in de Benelux bevinden zich vier exemplaren.

Deze humidors zijn vervaardigd in atelier Elie Bleu te Parijs en gevuld met 50 unieke Cohiba sigaren, zogenaamde long fillers waar vijf verschillende soorten tabaksbladeren voor nodig zijn. Elke Cohiba 50 Aniversario humidor (47 cm breed, 65,5 cm hoog en 31 cm diep) is genummerd en de naam van de eigenaar werd erin gegraveerd. De temperatuur kan op afstand geregeld worden via een app die verbonden is met een sensor in de humidor. Er zit ook een kleine reishumidor in voor vijf sigaren, een handgemaakte leren etui en een asbak voorzien van dezelfde decoraties.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.