Nieuws Antwerpen Antwerpse delegatie op bezoek in Shanghai.

Antwerpse delegatie op bezoek in Shanghai.

Antwerpse delegatie op bezoek in Shanghai.

chinese-havenDe uitvoer van goederen vanuit de Chinese havenstad Shanghai naar de haven van Antwerpen is dit jaar met 15% gestegen tot 3,8 miljoen ton. Deze stijging verklaart mee het goede resultaat van de Antwerpse haven, die dit jaar ongeveer 3% meer goederen zal behandelen dan vorig jaar.  Deze cijfers werden door afscheidnemend CEO Eddy Bruyninckx bekendgemaakt in Shanghai  naar aanleiding van het bezoek van de Antwerpse delegatie aan China en Zuid-Korea.

Overigens, bekende burgemeester De Wever, is bescheidenheid in deze wel gepast. Shanghai is dan wel zusterstad van Antwerpen en ook een havenstad, maar verder is elke vergelijking zoek. Shanghai is een stad van 24 miljoen inwoners die op tien jaar tijd in omvang is vertienvoudigd. Al heeft dat succes ook vele onaangename nevenaspecten.  De stad kent het hoogste aantal kankergevallen op de wereld en burgerparticipatie is nihil.

De burgemeester nam de gelegenheid te baat om het belang van het Saeftinghedok te onderstrepen.  Het moet er liggen tegen 2022, vindt De Wever. Eerder deze week lanceerde de Vlaamse regering een oproep naar de bevolking om alternatieven voor te stellen voor het Saeftinghedok. Als dat er komt moet Doel onherroepelijk verdwijnen.

adcNog in Shanghai, in het kader van hetzelfde bezoek heeft de Hoge Raad van de Diamant zijn eerste ‘Centre of Excellence’ daar geopend. China is tweede belangrijkste, en de snelst groeiende markt voor geslepen diamant ter wereld. Een ‘Centre of Excellence’ is een samenwerkingsverband tussen een juwelier en de HRD. Het moet de koper van diamant een kwaliteitswaarborg bieden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.