Nieuws Antwerpen Antwerpse diamantsector heeft er een goed 2016 opzitten

Antwerpse diamantsector heeft er een goed 2016 opzitten

Antwerpse diamantsector heeft er een goed 2016 opzitten

De Antwerpse diamantsector heeft vorig jaar  5% meer diamant verhandeld dan in 2015. Er werd voor 48 miljard USD aan diamanten geïmporteerd in en geëxporteerd vanuit Antwerpen, dat is in totaal  202 miljoen karaat ruwe en geslepen diamant.   Vooral in de markt van ruwe diamant is een duidelijk herstel te merken. Volgens het Antwerp Diamont Centre (AWDC) dat cijfers bekendmaakte is dat een goed teken aangezien ruwe diamant de basis en het hart van de diamanthandel is.

De handel van geslepen diamant daalde in 2016 in vergelijking met 2015. Er werd voor in totaal 23,3 miljard USD geslepen diamant verhandeld, import en export samen. Dat is een daling met 10% Deze dalende trend van de handel in geslepen diamant is een internationaal gegeven, zegt de AWDC.

 

De winst zit hem dan in de verhandeling van ruwe diamant. Wat de Antwerpse handel ten opzichte van vorig jaar verloor aan geslepen diamant, wordt rechtgetrokken door de winst aan de kant van de ruwe diamanthandel.  In totaal werd 190,8 miljoen karaat ruwe diamant ter waarde van 24,8 miljard USD geïmporteerd en geëxporteerd op de Antwerpse diamantmarkt.

Net als de voorbije jaren ging AWDC actief op zoek naar mogelijke nieuwe interessante markten en ondernam daartoe missies naar diamantproducende landen zoals Brazilië. Maar ook bestaande relaties met producenten zoals het Russische ALROSA worden steevast bestendigd.

Ari Epstein, CEO AWDC zegt daarover: “2016 was een goed jaar, maar ook de toekomt ziet er goed uit. Van de Renard mijn en de Gahcho Kué mijn in Canada en de Liqhobong mijn in Lesotho is de commerciële productie net gestart en de verkoop van deze goederen zal 100% zeker in Antwerpen gebeuren. Er wordt verwacht dat ze samen goed zullen zijn voor meer dan 7 miljoen karaat extra op de markt in 2017. Een mooi vooruitzicht dus.”

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.