Nieuws Antwerpen Antwerpse diamantsector kan blijven rekenen op stad tot 2025

Antwerpse diamantsector kan blijven rekenen op stad tot 2025

Antwerpse diamantsector kan blijven rekenen op stad tot 2025

ANTWERPEN – De nieuwe schepen voor diamant Peter Wouters bracht een bezoek achter de schermen van de Antwerpse diamantsector, zoals HRD Antwerp, Diamond Office en een slijperij. Na het bezoek werd de nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen de Stad Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), de koepelorganisatie van de Antwerpse diamantsector, ondertekend. Die loopt van januari 2020 tot december 2025.

Antwerpen is het belangrijkste handelscentrum voor diamant wereldwijd. Ari Epstein, ceo AWDC: “86% van alle ruwe diamanten en 50% van alle geslepen diamanten passeren via Antwerpen. Diamant vertegenwoordigt 5% van de Belgische uitvoer van goederen en diensten en 15% van de Belgische uitvoer buiten de EU. Diamant is daarmee het belangrijkste Belgische exportproduct buiten de EU.”

De focus van de samenwerkingsovereenkomst ligt op compliance en transparantie in alle schakels van de waardeketen van diamant, want dat is een van de aspecten waarmee Antwerpen zich onderscheidt van de andere handelscentra. Ook innovatie en technologie zijn speerpunten in de samenwerkingsovereenkomst om ervoor te zorgen dat de Antwerpse diamantbedrijven klaar zijn voor de toekomst. Tot slot wil de stad werk maken van een aangename, aantrekkelijke en vooral ook veilige diamantwijk.

“De stad Antwerpen en het AWDC werken al jaren erg goed samen”, aldus schepen Peter Wouters. “Diamant is naast een cruciale economische stuwmotor voor de stad Antwerpen en Vlaanderen ook een belangrijke USP in de internationale Antwerpse citymarketing. Een goede samenwerking tussen de stad en de sector is dan ook cruciaal!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.