Nieuws Antwerpen Antwerpse diamantsector versterkt banden met Zuid-Korea

Antwerpse diamantsector versterkt banden met Zuid-Korea

Antwerpse diamantsector versterkt banden met Zuid-Korea

diamantDe Antwerpse diamantsector wil zijn marktaandeel in Zuid-Korea optrekken. De Antwerpse handelsmissie die op ’t moment in Zuid-Korea is moet zorgen voor een doorbraak. De missie wordt geleid door burgemeester Bart De Wever. Zuid-Korea is een groeiende afzetmarkt voor geslepen diamant waar het Antwerps marktaandeel momenteel nog relatief beperkt is.  De stadsmissie naar Seoul wordt dan ook aangegrepen om de Antwerpse troeven extra in de verf te zetten en aan te wenden als startpunt om de commerciële banden tussen beide markten uit te bouwen.  

Voor Zuid-Korea is de juwelenmarkt een van de sleutelsectoren om het Koreaanse vakmanschap te promoten. De tewerkstelling in de juwelensector neemt er sterk toe en de vraag naar diamant stijgt aanzienlijk. Tijdens de missie werd een Memorandum of Understanding getekend met de Korea Jeweller Confederation Association (KJCA). Daarin wordt de toekomstige samenwerking tussen beide organisaties verder uitgediept. 

Antwerp World Diamond Centre (AWDC) coördineert en vertegenwoordigt de Antwerpse diamantsector. AWDC promoot de gehele diamantsector in binnen- en buitenland. 84% van alle ruwe diamanten en 50% van alle geslepen diamanten passeren via  Antwerpen. Diamant vertegenwoordigt 5% van de Belgische uitvoer van goederen en diensten en 15% van de Belgische uitvoer buiten de EU. Diamant is daarmee het belangrijkste Belgische exportproduct buiten de EU.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.