Dockflow

Antwerpse Dockflow haalt 400.000 euro op

ANTWERPEN - Dockflow, het platform voor monitoring en info-uitwisseling van gevoelige cargo via maritieme containerlogistiek, haalt 400.000 euro investeringen op. Het is de eerste maritieme logistieke start-up in accellerator The Birdhouse in Antwerpen.

Dockflow is actief sinds april 2018 en werd opgericht door Troy Muyshondt, Michiel Valee en Pauline Van Ostaeyen. Foodcareplus/Remant en Intercontliner uit India zijn partners en klanten van het eerste uur.

De nieuwe investeringsronde geeft Dockflow de nodige slagkracht om het platform naar een volgend niveau te tillen. "Sinds we anderhalf jaar geleden startten met de ontwikkeling, werd het duidellijk dat de maritieme sector haar deuren begint open te zetten voor technologie", zegt Michiel Valee, founder en ceo.

Dockflow kong reeds succesvolle samenwerkingen en projecten uitwerken met onder andere VIL en foodcareplus. "Dagelijks ontvangen we berichten van geïnteresseerde perishables-forwarders van over de hele wereld. Met deze extra middelen kunnen we het team uitbreiden om aan de vraag te voldoen. We willen de drempel tot het platform zo laag mogelijk maken voor forwarders en verladers, veelal kmo's."

De investeerders, die samen 400.000 euro bijeenbrengen, zijn onder andere Fintro, PMV (Vlaamse overheid), Belfius, en The Birdhouse. Bart De Wit, Fintro: "Geloven in een verhaal, geloven in samen groeien en oplossingen zoeken. Dat zijn key elements voor mij als Fintro agent. In het sterke verhaal en bij de mensen van Dockflow voelde ik onmiddellijk een sterke connectie en een enorm potentieel. Geweldig dat ik mee deel mag uitmaken van dit verhaal."