Nieuws Antwerpen Antwerpse eventsector en nachtleven zoeken alternatieven

Antwerpse eventsector en nachtleven zoeken alternatieven

Antwerpse eventsector en nachtleven zoeken alternatieven

Toen duidelijk werd dat oudjaar 2020 geen oudjaar werd zoals normaal, staken Dave van Radio FG, DJ Licious en Karel hun koppen bijeen. Het resultaat was een spetterend online event van Antwerpen Viert, dat er kwam met hulp van de stad. Ze vertellen hun verhaal in de reeks van stad Antwerpen ‘Door de ogen van Antwerpse ondernemers’.

Wim, beter bekend als DJ Licious: “De sector van het uitgaansleven staat al stil sinds de start van de coronacrisis. Toen ook nog oudjaar in het water viel, gingen we in overleg. Eerst met ons drieën, daarna met andere vrienden in het wereldje. Er moest iets gebeuren. Het was de periode van de veelvuldige lockdownfeestjes. Antwerpen had nood aan een positief verhaal wat betreft het uitgaansleven. En dat is Antwerpen Viert geworden: een online en coronaproof feest op oudjaar, met zes gelijktijdige feeds. Het werd een geweldig succes, met een bereik van meer dan 175.000 kijkers.”

Dave Veronck van Radio FG: “Voor ons als Antwerpse radiozender is het nachtleven een belangrijke partner. Ik vond het daarom niet meer dan logisch om dit mee te organiseren. We hadden natuurlijk hulp nodig en het was fijn om te merken dat we bij de stad met open armen ontvangen werden. Hun financiële steun, in de vorm van een thematische toelage, was heel belangrijk. Zelf wilden we hier niets aan verdienen, maar we wilden er wel een topproductie van maken en dat kost geld natuurlijk. Ook qua promotie deed de stad haar duit in het zakje, zo werd onze show gestreamd op hun Facebookpagina.”

Karel Lemmens, ex-ondernemer die al jaren goed bevriend is met Wim en Dave: “Dankzij het enthousiaste team van de stad konden we dj-sets opnemen in iconische locaties als de Ruien en het Centraal Station. Het geheim van dit succes? Samenwerking en verbinding. Zeker in onze sector hebben veel mensen het moeilijk en ervaren ze tal van drempels. Durf hulp vragen, dat is ons advies. We zijn in ieder geval heel blij met dit verhaal en kijken al uit naar meer events in de zomer.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.