Nieuws Antwerpen Antwerpse fabrieken liggen aan basis van duurzame kunststof van LANXESS

Antwerpse fabrieken liggen aan basis van duurzame kunststof van LANXESS

Antwerpse fabrieken liggen aan basis van duurzame kunststof van LANXESS

Speciaalchemiegroep LANXESS lanceert haar nieuwste product Durethan BLUEBKV60H2.0EF. In de licht vloeibare compound is 92% van de grondstoffen vervangen door duurzame alternatieven, meer dan om het even welke andere met glasvezel versterkt kunststof van topkwaliteit. De basisingrediënten van de kunststof komen uit Antwerpse fabrieken.

Voor de productie van dit op polyamide 6 gebaseerde hightech-plastic wordt onder meer cyclohexaan uit duurzame bronnen gebruikt. Het duurzame cyclohexaan kan biogebaseerd, gerecycleerd biogebaseerd of door chemische recyclage vervaardigd zijn. Verder wordt het gebruikt in de fabriek in Lillo-Antwerpen voor de productie van caprolactam, de basisgrondstof voor polyamide. De glasvezelfabriek in Kallo-Beveren, ook in het Antwerpse havengebied, hergebruikt gerecycleerd glasafval als basismateriaal.

“Een klimaatneutrale toekomst kan pas werkelijkheid worden als we steeds meer duurzame producten gebruiken”, zegt Frederique van Baarle, hoofd van de business unit High Performance Materials van LANXESS. “Met ons eerste product van het merk Durethan Blue leveren we een echte oplossing voor de circulaire economie. Deze compound is een gecertificeerde premiumgrondstof, die op duurzame grondstoffen gebaseerd is.”

De ontwikkelaars streven zelfs in de (nabije) toekomst naar een product dat voor 100 procent uit duurzame grondstoffen bestaat. In 2020 had LANXESS een omzet van 6,1 miljard euro en telt zowat 14.800 personeelsleden in 33 landen. Hun kernactiviteit is de ontwikkeling, vervaardiging en verkoop van chemische halffabricaten, additieven, chemische specialiteiten en kunststoffen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.