Nieuws Antwerpen Antwerpse galerij opent deuren voor jong talent

Antwerpse galerij opent deuren voor jong talent

Antwerpse galerij opent deuren voor jong talent

In het weekend van 29 en 30 januari start bij Remy-Wezenbeek een bijzondere expo. Jong fotografisch talent Joëlle Dewinter en Ischa Mestdagh uit Antwerpen krijgen de kans om in de Antwerpse galerij een selectie van hun werk tentoon te stellen.

De expo maakt deel uit van een project dat door Ellen Wezenbeek op poten werd gezet. De Antwerpse galerijhoudster was bijzonder geraakt door de impact die de coronacrisis op jongeren heeft en besloot daarom CREATIVE in SOLITUDE, een initiatief van de 26-jarige choreograaf Zoë Dumoestier, mee te ondersteunen.

In het kader daarvan werden verschillende initiatieven en samenwerkingen opgezet waarin jongeren gemotiveerd en geïnspireerd worden in hun artistieke bezigheden. Deze expo sluit daarbij aan. Dit project wordt volledig opgezet en getrokken door vrijwilligers, de jongeren zelf, sponsors en sympathisanten. Bovendien wordt de tentoonstelling aangevuld met workshops waar jongeren inspiratie en ondersteuning vinden.

Naast de expo van Joëlle en Ischa, die tot 13 maart te bezichtigen is, kijkt CREATIVE in SOLITUDE ook uit naar een tentoonstelling in het Vlaams Parlement. Deze expo zal bestaan uit werken die reeds ingediend werden op de website van het project en opent wanneer het Vlaams parlement opnieuw bezoekers mag verwelkomen. Diezelfde werken zullen ook te bezichtigen zijn rond het Antwerpse Eilandje.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.